Kuidas tülikate sugulastega toime tulla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik on kuulnud nalju ämmade arvel, kuid kui ämmade-äiadega suhtlemisel esineb tõesti probleeme, on asi naljast kaugel.

On imeline olla koos inimesega, keda armastad, aga ükski suhe ei eksisteeri isolatsioonis – tavaliselt on asjasse pühendatud veel mitu inimest ja üks kõige rohkem väljakutseid esitav suhe on sinu ja partneri vanemate vaheline. eHarmony annab nõu, kuidas kaaslase vanematega paremini läbi saada.

Ajalugu

Üks peamisi asju, mida partneri perega suhtlemisel meeles pidada, on see, et nende peresisesed suhted loodi ammu enne seda, kui sina nendega liitusid. Pole oluline, kui veider nende suhtlus sulle tundub, see on kellegi teise pere ja sa pead neid austama. Ära ole liialt kriitiline.

Ära lase neid oma suhtesse

Väga lihtne on lasta keerulistel sugulastevahelistel suhetel oma suhtesse tungida, eriti kui sulle tundub, et partner ei kaitse või toeta sind selles, kuidas sina tema vanematega suhtled. Reaalsuses paned partneri väga keerulisse olukorda, sest hoolimata sellest, kui keerulised isiksused ta vanemad on, on partner neile siiski lojaalne.

Küsi partnerilt, kuidas tema sellesse olukorda suhtub ja kuidas seda lahendada saaks – ta tunneb oma sugulasi paremini kui sina.

Territoorium

Sage vaidluste tekitaja on puhkused ja külaskäigud. Kui sul on keeruline partneri vanemate juures olla, kaalu mõnes hostelis toa broneerimist. Sel viisil saate koos aega veeta, kuid vajadusel ka oma isiklikku elamisse minna.

Kui vanemad tulevad teie juurde, võid pakkuda, et neil oleks mugavam kohalikus külalistemajas – see muudab koos ajaveetmise lihtsamaks, kui teie vahel on mingi distants.

Kui vanemad aga elavad teie läheduses, oleks hea paika panna kindlad päevad, millal nad võivad soovi korral läbi astuda. Oluline on, et ka su partner oleks sellega nõus, sest sa ju ei taha seista tema ja ta vanemate vahel.

Armukadedus

Armukadedust võib esineda mitmel erineval moel – ema on armukade poja naise üle; mees tunnetab ohtu vanema meesterahva poolt, kes ei suuda tütart oma kontrolli alt välja lasta; naine tunneb, et teda kritiseeritakse ja hinnatakse domineeriva ämma poolt. Armukadedus võib olla himuäratav jõud pereliikmete suhetes.

Parim vastumürk armukadedusele on kaastunne ja mõistmine. Armukadedus ei ole ratsionaalne tunne. Kui sulle tundub, et partneri vanemad tunnevad end kõrvalejäetuna, ürita nendest aru saada – nad tahavad veenduda, et sa oled nende lapse armastust väärt ja kardavad, et laps võib haiget saada. Kujutle, et tegemist oleks su enda lapsega – sa teeksid ju sama?

Teeskle

Mõnikord me ei saa lihtsalt teatud inimestega läbi – isiksused ei sobi ja hoolimata pingutustest ei suuda me suhteid toimima panna. Fakt on see, et vanemaid ei saa vahetada ja kui sul on partneri vanematega probleeme, tekitab see aja jooksul probleeme ka teie enda suhtes.

Kohtle partneri vanemaid viisakalt ja las partner otsustab, kui palju te nendega suhtlete.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles