Kirsti Timmer: ma elaksin puu all oma lastega, kui mees käe tõstaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Timmer
Kirsti Timmer Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Kaheksa aastat Sky Plusis saadet «Naistekas» juhtinud Kirsti Timmerile (40) käib südame pihta, kuidas eesti naised lasevad meestel ennast ja lapsi rusikatega vaeseomaks tümitada - tema elaks pigem kuuse all.

Kirsti Timmerile esitati palve kirja panna «Naisteka» raamat, läbilõige Eesti elust tema populaarse raadiosaate põhjal, kirjutab Kroonika.

Kaasmaalaste kaheksa aasta jooksul saadetud kirjad ja mälestused uuesti üle vaadanud, vormus läbi emotsioonide kadalipu kirjatöö, mis peagi ka ilmavalgust näeb.

Kirsti ei ole kunagi suutnud elada ohvritallena, ja tema helguse poole püüdlevast, ent realistlikust ja iseteadvast eluhoiakust on eestlased enestele paremaks eluks tuge leidnud.

«Mina leian, et kui inimene kellegagi koos on, ei tähenda see seda, et siis peabki olema ainult pereelu ja et käid ainult perekonniti väljas ¬- inimesele peab ikkagi jääma see tema isiklik elu ka,» leidis Kirsti ja lisas, et tema mees on õnneks hästi mõistev inimene selle koha pealt.

Kirsti arvates on naised, kes lasevad ennast mehel peksta, suhtesõltlased, kes otsivad mõttetuid vabandusi, et neil pole kuskile minna.

«Ma elaksin puu all oma lastega, kui mees käe tõstaks – alati on naistel võimalus leida koht, kus aidatakse, aga nad ei ostigi abi,» märkis Kirsti ning lisas, et see on tema jaoks nende kaheksa aasta jooksul kõige suurem mõistatus ja imestus, et kuidas inimene enese ja laste elu üldse ei väärtusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles