Maria Listra igatseb Eesti päikeseloojangut ja meretuuli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Listra
Maria Listra Foto: Toomas Huik/ Postimees

Eesti laululind Maria Listra (23) otsustas esmalt aastaks Londonisse minna, kuid ühest aastast on saanud tänaseks kuus - kolledži lõpetanud ja bakalaureuse kraadi omandanud neiu loodab kolme aasta pärast Eestisse naasta.

Maria suundus 17aastaselt Inglise Kolledži 10. klassist Inglismaale, sealses gümnaasiumis huvitas neidu Euroopa ja inglise kirjandus, usundiõpetus, muusika ja draama, kirjutab Õhtuleht.

Maria on leidnud kooli, loonud sidemed ja kaubelnud endale isegi stipendiumi, sest erakooli õppemaksud ja elamiskulud käinuks isegi heal järjel Listratele üle jõu.

Draamas - aines, mida Eestis pole olemaski, oli Maria tulemus Inglismaa TOP 10 seas.

«See ei ole keskkooli näitering, kaks aastat puu mängimist, see on näitekirjandus, dramaturgia, analüüs, tõeliselt akadeemiline aine, mille sarnast õpitakse ehk lavakunstikateedris,» selgitas ta.

Maria on võtnud aastase pausi ja õpib eraõpetaja juures ja kolme aasta pärast loodab ta magistrikraadi kätte saada.

«Siis olen ma Londonis olnud üheksa aastat ja sellest on enam kui küll, siis tahaks mujale - miks mitte Eestisse, sest nii, nagu paistavad Eestimaal tähed, puhuvad meretuuled, loojub päike, kasvavad metsas seened ja marjad, saevad rohutirtsud – selliseid kevade lõhnugi ei kohta ma kusagil mujal,» lausus neiu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles