Uuring: musklis meestega ei tasu kohtamas käia

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mäletad seda kõhetut kutti keskkoolist, kes oli sinusse armunud? Uuest uuringust selgub, et võib-olla oleksid pidanud talle võimaluse andma.

Westminsteri ülikoolis läbi viidud uuring näitas, et tugevamad mehed on kohutavad partnerid. Uuringus osales 327 Briti heteromeest, kellest üle kolmandiku olid vallalised. Selgus, et mida rohkem musklis oli osaleja, seda suurema tõenäosusega olid tal seksistlikud tõekspidamised ja ta oli naiste suhtes vaenulik, vahendab YourTango.

Side jõuliste meeste ja seksistlike uskumuste vahel pärineb traditsioonilistest soorollidest. Uuringu läbiviijad ütlesid, et ühiskond eeldab, et naiste suhtes rõhuvaid põhimõtteid omavad mehed ja sugudevaheline võrdsus toetavad suurema tõenäosusega tavalisi stereotüüpe maskuliinsuse kohta, mis hõlmab ka lihaselist kehaehitust.

Teadlased väitsid ka, et ühiskonnas, kus patriarhaalsetele struktuuridele esitatakse väljakutse, võivad mehed üritada oma maskuliinsust tõestada oma kehade eest hoolitsedes. Põhimõtteliselt tunnevad võimukate naiste läheduses olevad mehed end ohustatuna ja näitavad seda välja muskleid kasvatades.

Kuigi uuringut ei viidud läbi rahvusvaheliselt ja osalejate arv oli suhteliselt madal, paistavad tulemused olevat siiski tõepärased. Seega enne, kui järgmise kõhetu tegelase ukse suunas saadad, pea meeles, et teadlaste arvates saaks temast hea kaaslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles