Miks valivad naised taas sama tüüpi mehe?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psühholoogid väidavad, et ideaalse partneri otsingul langevad naised ikka ja jälle samasse lõksu – nad valivad sama tüüpi mehe. Miks see nii on?

Hädas lohakuse, tülitsemise ja vähese tähelepanuga? See, mida naine suhte alguses oma partneris veel atraktiivsena leidis, muutub peale mesinädalaid, vahendab Welt.de.

Paariterapeudi Matthias Hipleri sõnul vastab partnerit otsides ütlus «vastandid tõmbuvad» tõele.

«Naised püüdlevad terviklikkuse poole ja otsivad mehes neid omadusi, mida neil endal ei ole,» selgitas Hipler.

Miks on naiste silmad alati samadele meestetüüpidele suunatud, kellega neil minevikus ei klappinud, seda selgitab psühholoog Isabelle Überall Münchenist: «Partneri valikul mängivad alateadlikult suurt rolli nii lapsepõlvemustrid kui esimene kooselu.»

«Ema, isa ja lapse vahelised suhted kolmel esimesel kooseluaastal saadavad meid kogu ülejäänud elu - mõningate suhete puhul sarnased olukorrad korduvad,» kinnitas psühholoog.

«Saatuslikuks saab see, et naistel püsib kusagil sügaval meeles ikka turvatunne, mida nad kunagi oma partneriga tundsid,» selgitas Isabelle Überall.

Et sellest nõiaringist välja murda, on vaja psühholoogi arvates sageli sügavaid läbielamisi. «Sellist mudelit korratakse seni, kuni väga dramaatiline sündmus paneb naise märkama, et midagi valesti on,» ütles psühholoog

«Naised peavad õppima, et ka üksi on võimalik elada,» märkis pereterapeut Ulrike Luise-Eckhardt Berliinist.

Tema sõnul peaksid naised põhjalikumalt oma elu peale mõtlema, sest alles siis nad mõistavad oma vajadusi. «Tähtis on aru saada, et naine ei saa meest muuta,» lisas ta.

«Igaühel on oma partnerist ideaalpilt olemas. Kuid kui partner ei vasta sinu ideaalpildile, siis ei ole mõtet kõigest väest teda ikkagi nendesse raamidesse suruda,» täpsustas pereterapeut.

Paariterapeut Hipler juhib tähelepanu sellele, et naised peaksid juba suhte alguses pigem vaatama endale sarnaseid mehe tüüpe, mitte neid, kes neist täiesti erinevad.

Sellise mure puhul võib loomulikult kasutada ka professionaalset abi, küsides nõu terapeudide käest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles