Kõige halvemad põhjused abieluettepaneku vastuvõtmiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kaalud abielluda, kuid sul on teatud kahtlused, hoia kokku aega ja südamevalu ning küsi endalt tõsiselt, kas abiellud õigetel põhjustel. Kui oled ebakindel, loe kümmet põhjust, miks ei peaks abieluettepanekut vastu võtma.

Paljud tüdrukud unistavad juba noorena oma pulmapäevast. Kuid leidub ka naisi, kes tunnistavad, et pole kunagi unistanud valgest pulmakleidist ja kiriklikust laulatusest. Kahele äärmusele lisaks on teatud hulk naisi (ja ka mehi), kes ei unista lilleneiudest, looridest ja pulmatortidest, vaid pulmadest ja on selle nimel nõus altari ette astuma, kirjutab Madame Noire.

1. Sest ta palus su kätt. On raske keelduda, kui mees on põlvili maas ja hoiab su ees säravat teemantsõrmust. Võid ju teda armastada, kuid pole valmis järgmiseks sammuks või on su teel mõned probleemid, mis tuleks enne abielu lahendada. Sa ei tohiks tunda kohustust kellegagi abielluda lihtsalt sel põhjusel, et tema su kätt palus. Kui ta seda tõsiselt mõtleb, küsib ta uuesti – või küsid järgmine kord sina. Ja kui tema näol pole tegemist selle «õigega», tuleb kunagi su ellu sobivam mees, kes sinuga abielluda soovib.

2. Olete kõrvuni armunud. Enamus on seda vast tundnud – imeline «mesinädalate» faas suhte alguses, kus kõik on ideaalne. Ta ei suuda sinu silmis midagi halba teha, olete üksteise külge kleebitud ning pole kunagi vaielnud. Ja möödas on kõigest kolm kuud. Kui partnerid on üksteisega kogu aeg nõus, on kaks varianti: kas üks teist valetab või pole te piisavalt kaua koos olnud. Kui usud, et abielu on igavene, tuleks enne suhtes läbi elada mõned vaidlused, et näha, kuidas te suudate konflikte lahendada ja kas peate ajale vastu. Armastus on küll imeline, kuid üksi sellest ei piisa.

3. Arvad, et see parandab suhet. Kui tihti oled kuulnud sõbrannat ütlemas, et ta suudab muuta oma meest, kui on temaga abiellunud? Kui arvad, et suudad kedagi muuta, eksid rängalt – ja abielu on selle testimiseks väga vale aeg. Ta jääb selleks, kes on praegu, ka pärast seda, kui olete sõrmuseid vahetanud ning tõenäoliselt muutuvad tema ebameeldivad omadused abielu jooksul ainult häirivamaks. Kui sa ei taha abielluda selle inimesega, kes ta praegu on, või vajab teie suhe veel tööd – siis oota. Võib selguda, et saatusel on teiega hoopis teised plaanid.

4. Vihkad kohtinguid. Võib-olla vihkad uute inimestega tutvumist ja tahaksid juba leida kedagi, kellega rahulikult koos elada ning pere luua; või tunned, et oled liiga vana kohtamas käimiste jaoks; võib-olla oled üksik... kuid vallaline ja kaaslase otsingul olemine on parem, kui abielus ja õnnetu olemine. Ka halvas abielus on võimalik end üksikuna tunda. Tee kohtingutesse mõneks ajaks paus ja keskendu iseendale – kui hoolitsed enda eest ja elad oma elu, ilmub maagiliselt su teele õige mees just siis, kui seda kõige vähem oodata oskad.

5. Lepid paratamatusega. Oled suudelnud mõnd konna ja järsku ilmub su teele normaalne mees. Ta ei pane su südant peksma ja seks on... okei ning partner peab end viisakaks noormeheks – sobib küll ju abieluks. Kõlab romantiliselt? Ei. See, et ta on siiani olnud su parim poiss-sõber, ei tähenda, et ta on sinu jaoks see õige. Ole endaga ja oma tunnetega tema vastu aus ning ära lepi mehega, kes antud hetkel tundub halbadest valikutest parim.

6. Ootad last. Lapse saamine ei tähenda tingimata, et järgmine samm on abielu. Kui plaanisite juba varem abielluda ja rasedus lihtsalt juhtus enne tulema, jätkake samas vaimus ja olge koos õnnelikud. Aga kui abiellumise plaan ei käinud kordagi peast läbi, oodake vähemalt kuni lapse sünnini, et näha, kuidas te lapsevanema rollis hakkama saate. Kui te pole abielus, ei tähenda see, et te ei saaks olla head lapsevanemad. Laps väärib õnnelikku kodu, isegi kui mõlemad vanemad ei ela sama katuse all. Stabiilne kodu ei tähenda abielu, peate lihtsalt täiskasvanult asjasse suhtuma.

7. Su bioloogiline kell on tiksuv pomm. Sa pole veel rase, kuid loodad jääda... aga mitte abieluväliselt. Selle asemel, et oodata ja vaadata, kas su partner on üldse abieluks sobilik kandidaat, oled nõus abielluma, et saaksid pere loomisega alustada enne, kui Emake Loodus ütleb, et sa pole enam viljakas. Kiirustamise tulemuseks võib aga olla laps... ja lahutus. Vali tulevast lapseisa hoolikalt, sest vale mehe valimine kiirustamise tõttu pole su enda vastu aus ja ka laps pole seda ära teeninud. Ära ole isekas.

8. Otsid kindlustunnet. Rahaliselt kindlustatud mehega abiellumine tundub olevat imeline, kuid ajapikku võib armastuse puudumine viia lahutuseni... või õnnetu ja üksiku eluni. Majanduslik sõltuvus on keeruline, sest puuduvad tagatised. Tegele oma rahaasjadega ise ja abiellu mehega, sest armastad teda, mitte seetõttu, et maksad tema abil oma arveid.

9. Tunned survet. Oled oma sõbrannadest viimane vallaline ja kõik imestavad, miks sa veel abielus pole. Aga mis siis? Kui su sõbrannad olid juba 30-eluaastaks abielus ja sina oled 34 ning ilma kindla partnerita, ei tähenda, et pead välja kihutama ja mehe leidma, et sõbrannadega sammu pidada. Kui su õed-vennad on abielus ja neil on lapsed, võivad vanemad avaldada sulle survet, et neile järgi kiirustaksid, et nad saaksid ka SINU laste vanavanemad olla. Selgita sõpradele-perele, et sulle meeldib vallaline olla. Või et õige mees pole sind veel leidnud. Fakt on see, et iga abielus sõbra kohta leidub üks sõber, kes on õnnetus abielus. Abielludes ole kindel, et aeg on õige sinu, mitte su sõprade jaoks.

10. Tahad oma pulma. Paljud naised unistavad pulmadest, mitte abielust. Nad valisid oma pulmakleidi juba 16-aastaselt, neil on lilleneiud välja valitud ning nende pulmapäev on viimse detailini planeeritud. Puudu on vaid mees. Esimene abieluettepaneku tegija saab automaatse «jah» vastuse, et naine saaks oma pulmaplaani käima lükata ning pärast mesinädalaid avastada, et ei tunne meest absoluutselt. Parim aksessuaar ideaalse kleidi juurde on tõeline armastus ja pühendumine, seega hoia oma kleiti veel kapis ja varu kannatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles