Jaanilammas sibulasalsaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Liina kokkab

Sadama turu perenaine Liina Karron arvab, et jaaniõhtu võiks seekord sealihata veeta. Tema eelistus kuulub lambalihale koos sibulasalsa, suluguni juustu ja kaukaaslaste punaveiniga.

Lambaliha austajal on raske rahulikuks jääda, kui Sadama turu lihameistrid grillimise tarvis üha uusi lambalõike letti laovad. Kellele meeldib taisem tükk, küsib lambasadulat, kes aga armastab liha juures mahlasust ja grillimisel rasva särinat, nõuab seljatükke. Nii sadula kui ka seljatüki viilutab lihameister sobivateks viiludeks, nii et pererahval pole muud kui maitsestamise ja küpsetamise vaev. Hästikasvatatud lamba puhul tasub maitsestamisega tagasihoidlikuks jääda, et liha enese maitse esile tõuseks.

Lamba pääle sobib särtsakas sibulasalsa, kõrvale kausitäis tomati-koriandrisalatit ja viinamarjalehes grillitud suluguni juustu, joogiks kaukaaslaste punavein.

•    8 lamba seljatükki

•    paar suurt küüslauguküünt

•    värskelt jahvatatud soola ja musta pipart

•    oliiviõli

Sibulasalsaks:

•    peotäis rohelist sibulat (sh sibula valged varred)

•    peotäis koriandrit

•    1 punane tšillikaun

•    1 tl sidrunimahla

•    2 tl oliiviõli

•    soola

Riivi küüslauk, jahvata must pipar ja sool, sega kõik oliiviõliga ühtlaseks pastaks. Mätsi pasta lambalõikudele ja jäta paariks tunniks maitsestuma.

Grillima asudes pühi suurem osa küüslaugupastast lihalt maha ja  küpseta lihatükke mõõdukal kuumusel nii, et liha pealt särisev, seest aga veel mahlaselt roosakas. Samal ajal haki roheline sibul, tšilli, koriander, sega need soola, oliivõli ja sidrunimahlaga salsaks. Tõsta salsat kuumale lambatükile ja naudi notsuvaba jaaniõhtut!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles