Kas võimalikku partnerit peaks guugeldama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled oma kaaslast guugeldanud, et teada saada, millise inimesega on tegu? Selgub, et otsingumootoritest kellegi kohta info otsimine ei olegi nii anonüümne, kui arvasid. 

Internetis «taustauuringu» tegemine jätab kuskile jälje ja hiljem on võimalik selgeks teha, kust ja kes seda infot on vaadanud. Maailma vallalised: mõelge kaks korda enne, kui kaaslast guugeldama hakkate, soovitab YouTango

Info potentsiaalse kaaslase, praeguse poiss-sõbra ja tema tüütu endise tüdruksõbra kohta on mugavalt avalik interneti vahendusel, aga kellegi guugeldamine ei pruugigi olla anonüümne.

Kui jälitatav – või uuritav – inimene omab kodulehte statistilise infoga (näiteks Google Analyticsi poolt), ei ole su lehe külastus üldse anonüümne. Taolised kodulehed jälitavad IP-aadresse ja seda, kust klikid tulevad, kaasa arvatud nende geograafilist asukohta.

Muidugi on võimalik neid analüütilisi lõkse vältida. Lihtsalt trüki oma jälitatava isiku blogi või isikliku veebilehe aadress otse aadressiribale. Või teine võimalus on maha rahuneda ja inimeste maniakaalne guugeldamine lõpetada. Mõlemad võimalused toimivad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles