Ärritavad viisid, kuidas abiellujad sotsiaalmeediat kasutavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik saavad aru: sa kihlusid, oled õnnelik ja tahad seda kogu maailmale kuulutada. Kes sind süüdistada saaks? Sotsiaalmeediaajastul on aga õhkõrn piir heade uudiste ja täielikult sõprade-tuttavate ärritamise iga pulmadega seotud detaili jagamise vahel.

Et aidata sul vähem ärritust tekitada enne altari ette astumist, on järgnevalt välja toodud nimekiri ärritavatest viisidest, kuidas paarid sotsiaalmeediat enne pulmi, pulmade ajal ja pärast pulmi kasutavad, vahendab Huffington Post

Kihluse avaldamine sotsiaalmeedias

Facebookis suhtestaatuse muutmine on tänapäeval kihlumisrituaali osa. Aga see pole parim viis taolise uudise jagamiseks lähedaste sõprade ja pereliikmetega. Kas tahad, et su lähedased inimesed tunneks end sama «lähedasena» kui su endine töökaaslane või algkooli klassiõde? Siis veendu, et lähedased saaksid kihlusest teada isiklikumal viisil kui suvalised tuttavad.

Sõrmuse eksponeerimine

On arusaadav, et elevil kihlatud naised tahavad uusi ehteid kõigile näidata. Aga kui teed albumi nimega «Sõrmus», paned profiilipildiks oma sõrmuse lähivaate või foto, millel näitad oma sõrmust eksponeerivas poosis, näitab see, et hoolid rohkem oma kullast-karrast kui armastatud inimesest. Kui tõesti pead jagama, siis üks pilt sõrmusest on talutav.

Pidev päevade lugemine

Palun ära ole see inimene, kes uuendab oma Facebooki staatust iga 24 tunni järel viisil «ainult 438 päeva minu PULMANI», jätkates niiviisi järgmised 437 päeva. Sama kehtib pulmaeelsete sündmuste, näiteks tüdrukute ja poissmeeste peod ning pärast pulma abieluga seonduvate verstapostide ületamise kohta. Esimese abielukuu üle-elamine pole mingi saavutus. Pigem huvitab tuttavaid see, kuidas teie elu aasta pärast abiellumist välja näeb.

Ebahuvitavate postituste lisamine

Olgu, sa plaanid oma pulmi. Lähete torte proovima, toole otsima, pulmapeo muusikat valima. Kõike seda ei pea illustreerima Instragrami vahendusel, kus oled pildistanud musti kahvleid ja tühje peopaiku. Ära lisa juhiseid, kuidas kirikusse sõita oma staatuse uuendusena. Kõik su Facebooki sõbrad pole pulma kutsutud, seega ära kasuta seda oma isikliku teadetetahvlina.

Ebavajalike «meeldimiste» kogumine

Kui sunnid sõpru vajutama «meeldib» nuppu oma pulmapeo jaoks tehtud Facebooki lehel või käsid neil oma tulekust teada anda Facebooki kutse vahendusel (kui oled välja saatnud ka traditsioonilised kutsed), jätad endast virtuaalset tähelepanu otsiva inimese mulje. Olen juba vastanud su kirjalikule kutsele, joonistasin sellele isegi naerunäo, seega miks ma pean veel su elektroonilisele kutsele vastama?

Staatuse muutmine pulmatseremoonia ajal

See võib kõlada hullumeelsena, aga tee oma tähtsal päeval Facebooki paus. Kui esimese asjana pärast tseremooniat teavitad sotsiaalmeedia vahendusel, et oled nüüd «kihlatud» asemel «abielus», pead oma prioriteedid paika seadma. Pane vähemalt sel päeval nutitelefon käest.

Sõprade seinte üleujutamine pulmapiltidega

Pole mingit põhjust, miks peaksid kõik oma pulmapildid Facebooki üles panema. Ja seda veel mitmes albumis. Jah, näed küll ilus välja. Jah, pulm on alati rõõmus sündmus. Aga kellele sa oma õnne tõestama pead, et oma tähtsast päevast kõik pildid Internetti üles laed? Osta päris album, nagu vanasti tehti, ja ela oma pulmapäev uuesti läbi millal iganes soovid – ilma, et keegi teine sellest osa peaks saama.

Mesinädalate ajal staatuse uuendamine

Anna andeks, aga keda huvitab, et käisite partneriga koos massaažis või romantilisel õhtusöögil rannas? Naudi parem oma mesinädalaid.

Pulmapilt profiilipildiks ja seda pikemaks ajaks

Kui kasutad kuid – või veel hullem, aastaid – pärast pulmi ikka veel profiilipildina oma pulmapilti, siis võivad sõbrad su pärast muret tunda. Kuigi see pole nii häiriv kui pidevad uuendused pulmade teemal, näitab see, et abiellumine oli su elu tähtsaim sündmus ning kõige olulisem asi sinu kohta. Naudi oma pulma, tunne tähtsal päeval ärevust, aga ära lase abiellumisel sind defineerida.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles