Tegevdirektoriga abielus olemise plussid ja miinused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud arvavad, et tegevdirektorina töötav inimene on tark, mõjuvõimas, karismaatiline ja väga edukas. Tavaliselt nii ka on. Aga kui keegi on hea oma töös, kas see tähendab, et ta on sama hea ka abikaasana?

Kas sind ootab unistuste elu vaid seetõttu, et abiellusid juhtival kohal oleva inimesega? Forbes toob välja mõned punktid, mida meeles pidada kui kaalud tegevdirektoriga abiellumist.

Tegevdirektoril on palju tööga seonduvaid kohustusi.

Ta on siiski ju ülemus. See on hea omadus kui tegemist on koduste finantsküsimustega, kuid kas see on hea ka teie suhtele? Pead veenduma, et abikaasa suudaks tasakaalus hoida kohustusi kontoris ja kohustusi kodus või muidu avastad, et pead tihti veetma üksi aega.

Tegevdirektor töötab reeglina 24/7.

See ei tähenda, et ta töötaks iga minut igas päevas, kuid see viitab sellele, et ta on alati valvel ning probleemide korral helistatakse just temale. Seetõttu võib plaanitud romantiline õhtusöök jääda lühikeseks, sest abikaasa peab lahkuma või ei jõua ta poja jalgpallimängule. Plussiks on ilmselt see, et soovi korral saate lubada omale õhtusööki ükskõik, millises restoranis, aga miinuseks on see, et te ei pruugi sellele söömaajale kahekesi üldse jõuda. Kas saaksid sellega hakkama?

Tegevdirektor on alati luubi all.

Kui tema firmal läheb hästi, on tema kangelane ja igaüks tahab tema sõbraks saada, aga kui ajad on rasked, süüdistatakse just teda. Headel aegadel kutsutakse teid kõikvõimalikele õhtusöökidele, aga kui firmal läheb raskeks, võivad ka kutsed lõppeda. Kas selline elu sobiks sulle? Kas suudaksid jääda raskel ajal toetavaks?

Tegevdirektorit tuntakse ära, eriti neid, kelle vastutusel on mõni tuntud suurfirma.

Teoorias võib see ju tore tunduda, kuid kas olete valmis selleks, et võõrad tulevad pidevalt temaga rääkima kui olete romantilisel õhtusöögil? Kas oskad igas olukorras end vaos hoida? Sinult eeldatakse rahulikkust isegi siis, kui võõra näol on tegemist blondi kaunitari või purjus tüübiga, kes pealtükkivalt uurib, miks firma aktsiad sel kuul languses olid.

Tegevdirektorile meeldib rääkida tööst.

Äri on kogu aeg tema mõtetes ja kui soovid olla toetav abikaasa, huvitu tema firmast täpselt nagu tema huvituks sinu firmast. Kuid mida see praktikas tähendab? Käite ilmselt tihti õhtusöökidel, kus abikaasa räägib lakkamatult tööjutte, seega tunne selle vastu huvi või ole valmis pikemat aega tapeeti vahtima.

Tegevdirektorit kutsutakse pidevalt erinevatele üritustele.

Võib ju jällegi tunduda lõbus, aga tegelikult tähendab see, et käite tihti ametlikel üritustel, kus pead tühjast-tähjast lobisema, samal ajal kui abikaasa kolleegidega äriteemadel arutleb. See ei tähenda, et sa end seal hästi ei peaks tundma või üritusest ise mingit kasu ei saaks, kuid paljudel kordadel eeldatakse, et seisad abikaasa kõrval ja naeratad viisakalt.

Tegevdirektor töötab tihti hilisõhtuni.

Arvatakse, et tegevdirektori alluvuses on piisavalt töötajaid, kellele ülesandeid delegeerida ning direktor ise saab õhtul normaalsel ajal koju minna. Aga enamus tegevdirektoreid tahab aktiivselt osa võtta oma firma tööst ja kipuvad töötama hiliste õhtutundideni. Sest mis iganes ka ei juhtuks, see peegeldub ju temal. Kui tal on tarvis veeta õhtuid töötades, pead sellega leppima ja usaldama, et ta ei tee seda meelega, vaid see on lihtsalt tema töö. Aga samas pead veenduma, et ta suudaks tasakaalus hoida töö ja vaba aja ning taipaks, et mõnikord võib töö ka järgmise päevani oodata.

Tegevdirektor ei aseta isiklikke suhteid alati prioriteediks.

See ei ole nii seetõttu, et ta ei hooliks (hoolib küll), aga tihti on tal nii kiire, et ta eeldab, et suhe võib oodata. Tegevdirektori abikaasana on sinu esmaseks ülesandeks suhte eest hoolt kanda ning aidata abikaasal taibata, et hoides isiklikku elu tugeva ja kindlana tunneks ta ka end paremini. Mõnikord tähendab see, et pead abikaasale meenutama, et äri peaks ootama ja et SINA vajad ka tähelepanu. Mõnikord on meeldetuletusest palju kasu, sest inimesed reeglina hoolivad oma suhetest ja tahavad, et need toimiks.

Pea meeles, et tegelikult ei ole abikaasa amet oluline, kui teie suhe on segane või ei pea ajale vastu. Õnn peaks alati olema esikohal ja seda peaksid meeles pidama, kui otsustad, kellega kohtamas käid ja kellega lõpuks abiellud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles