Vene noored üllatasid eestlasi Tammsaare pargis kallistusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsioon «Kallista eestlast»
Aktsioon «Kallista eestlast» Foto: Laura Oks/Postimees

Täna keskpäeval korraldas seltskond vene noori Tallinnas Tammsaare pargis aktsiooni «Kallista eestlast», näitamaks eesti rahvale et venelased soovivad eestlastega sõbralikke suhteid.

Aktsiooni idee sündis noortel hiljuti vene koolide kaitseks korraldatud miitingul riigikogu liikme Yana Toomi kõne kuulates.

Tänasest aktsioonist osa võtnud Yana Toom kinnitas Naine24-le, et teda kutsuti Tammsaare parki noorte ärgitusel.

«Me peame eestlastele selgitama, et me pole vaenlased. Kui sulle tulevad tänaval vastu eestlased, siis naerata neile ja kallista ning ütle, et me oleme sõbrad, me oleme naabrid,» selgitas Toom sõnumit, mille ta toona miitingul venelastele edasi andis.

Toom arvas, et probleem on selles, et me ei suuda vanast vaenust lahti saada. Samuti leidis ta, et nii väikses riigis nagu Eesti on poliitikuid liiga palju. «Võib-olla peaks natuke inimlikumaks minema,» ütles ta.

«Me ei saa oodata 50 aastat ja loota siis, et sallivus kasvab – meil ei ole selleks aega, sest Eesti on liiga väike,» märkis Toom ning rõhutas, et me peame suhete parandamisega kohe tegelema.

Aleksandra (14), kes oli aktsiooni üks eestvedajatest, ütles, et tänase «Kallista eestlast» ürituse eesmärk oli kasvatada sallivust eestlaste ja venelaste vahel. «Me elame ju ühes riigis!,» märkis ta. Aleksandra leidis, et üksteist paremini mõista, peaksid venelased eesti keelt oskama ja eestlased vene keelt, sest paljud probleemid saavad alguse sellest, et üksteist ei mõisteta.

Aleksander (22) ja Deniss (16) said aktsioonil osalemiseks kutse läbi Facebooki. Noormehed soovivad, et kahe riigi vahel valitseks sõprus, mitte vaen.

«Venemaast räägitakse Eestis liiga palju halbu asju,» leidis Deniss ning lisas, et minevikku ei saa ega peagi unustama, kuid tänapäeva elu on teistsugune, vene rahvusest inimestele meeldib Eestis elada ja nad tahavad eestlastega sõbralikult läbi saada.

Aleksandri sõnul käituvad eestlased venelaste suhtes tõrjuvalt. Ta väitis, et on eestlastepoolset tõrjumist ka lapsepõlves tunda saanud, kui temaga suhelda ei tahetud.

Tänaval vastu tulnud vene rahvusest Marianna (42) väitis aga, et ei ole veel siiani oma sõprusringkonnas venelaste ja eestlaste vahel sallimatust kohanud.

«Ma kallistan nii eestlasi kui venelasi iga päev ja meil on head suhted,» ütles ta.

Marianna leidis, et tegemist on toreda aktsiooniga, mis tuleb kindlasti omavaheliste suhete parendamisele kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles