Ametnikud ei näe soolalahuse lihasse lisamises probleemi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanafilee.
Kanafilee. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tarbijakaitseameti ning veterinaar- ja toiduameti hinnangul on kanafileesse soolalahuse lisamine lubatud, kui pakendil on koostisosade kogused korrektselt välja toodud.

«Tarbija saab pakendil esitatud teabe alusel teha oma teadliku valiku, st saab valida, kas soolaga või soolata toote. Talleggi õrnsoolatud kanafilee müügipakendi märgistusel on teave tarbijale nõuetekohaselt esitatud, nii joogivee kui ka soola kogus lihas,» selgitas tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski, miks nemad ei näe probleemi selles, et viiendiku müügil olevast Talleggi õrnsoolatud kanafileest moodustab soolalahus.

Veterinaar- ja toiduameti loomse toidu büroo juhataja Tiina Mällo ütles samuti, et õigusaktid ei reguleeri, kui palju tohib kanafileele joogivett lisada. Mällo sõnul on käitlejatel kohustus toidu märgistusel näidata toidu koostisosade loetelu ja see on Talleggi õrnsoolatud kanafileel pakendil olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles