Läti seim kaalub abordireeglite karmistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida noorem on naine, seda kiiremini ta pärast viljatusravi alustamist rasedaks jääb.
Mida noorem on naine, seda kiiremini ta pärast viljatusravi alustamist rasedaks jääb. Foto: PantherMedia/Scanpix

Läti seimi rahvastiku allkomisjoni esimees Imants Parādnieks leiab, et abort peab muutuma mõeldamatuks asjaks, kirjutas täna ajaleht Diena.

Seimi allkomisjon hakkab homme arutama sündimata lapse õigust elule ja arengukaitsele.

«See on küsimus väärtustest – arstide ja ühiskonna teadvuse muutmisest. Abort peab muutuma mõeldamatuks,» leidis Parādnieks.

Allkomisjoni istungil osalevad kristliku ühenduse Pere esindajad, kes kutsuvad kehtestama kriminaalvastutust naistele, kes ei läbi abordi eel kohustuslikku konsultatsiooni spetsialisti juures. Samuti kutsub ühendus pikendama otsuse läbimõtlemise aega praeguselt kolmelt päevalt kahe nädalani ning muuta mõlemale vanemale kohustuslikuks raseduse kriisinõustaja külastus.

Läti günekoloogide ja ämmaemandate liidu asepresident Dace Matule aga leiab, et praegu Lätis kehtiva seadusandlus on meditsiini seisukohalt õige.

«Maksimaalne abordiotsuse läbimõtlemise tähtaeg Euroopa Liidu riikides on seitse päeva,» osutas ta, toonitades, et mida hiljem rasedus katkestatakse, seda suurem on komplikatsioonide ja enneaegse sünnituse tõenäosus järgmise raseduse ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles