100-kroonine pesuvahend lubab viljad pestitsiididest puhastada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu- ja köögiviljade pesuvahend Veggie Wash.
Puu- ja köögiviljade pesuvahend Veggie Wash. Foto: Maavägi
Selle aasta alguses tuli Eestis müügile USAst pärit puu- ja köögiviljade pesuvahend Veggie Wash. Ca pooleliitrine pudel pesuvahendit maksab ligi 100 krooni ja selle raha eest peaks inimene saama mitu kuud bakteritest ja pestitsiididest puhtaid puu- ja köögivilju süüa.

Pesuvahendi maaletooja OÜ Maavägi esindaja Jan-Kristjan Michelson rääkis Tarbija24.ee`le, et vahend aitab kauplustes müüdavatelt viljadelt eemaldada bakterid, mustuse, vaha, põllumajanduslike kemikaalide ja pestitsiidide jäägid märgatavalt efektiivsemalt kui lihtsalt vesi. Vahendi peamisteks toimeaineteks on tsitruseliste, maisi- ja kookoseekstraktid.

Michelson juhtis tähelepanu, et Veggie Wash ei hävita reostusaineid, vaid aitab neid lahustada ning seetõttu on veega loputamine vahendi kasutamise juures väga oluline.

Maaletooja tellimusel on Veggie Washi Eestis testitud vaid desinfitseerivate omaduste määramise puhul. Katse kinnitas vahendi bakterivastast toimet – pärast 30-sekundilist vahendiga töötlemist oli soolebakteritega nakatatud õuna pinnalt kadunud enamik bakteritest.

Põhjalikumate uuringute tegemine oli Michelsoni sõnul samuti plaanis, kuid kuna nende maksumus ulatub sadadesse tuhandetesse kroonidesse, tuli piirduda ühe katsega.

Neil, kes soovivad vahendit ise proovida, tuleb sammud seada pealinna poole – Veggie Wash on seni müügil vaid Stockmannis, Tallinna Kaubamajas, Viimsi Marketis ja Viimsi Comarketis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles