Kõige räpasemad kohad lennujaamas ja lennukis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Plaanid puhkuse ajal kuskile lennata? Loe, millised kohad on lennujaamas ja lennuki pardal kõige pisikuterohkemad ja mida teha, et pisikutega minimaalset kokku puutuda.

Pisikud on tavalised teema, millest keegi rääkida ei taha, kuid see ei tähenda, et neid meie ümber poleks. Hiljuti läbi viidud uuring näitas, et lennujaamad ja lennukid on täis pisikuid, mis uusi ohvreid ootavad, kirjutab Huffington Post.

Lennujaam peaks tagama, et korralik hügieeniline puhastusprotsess toimuks mitu korda päevas. Lisaks peaks lennujaamades olema piisavalt reisijaid teavitavaid silte (näiteks tualettruumides) ja tarvilikud hügieenitarbed peaksid olema kõigile kättesaadavad (vedelseep, kätekuivatusvahendid).

Lennuki pardal läbi viidud uuringud on näidanud, et tualette, kandikuid, turvavöösid ja üldse kõiki pindasid puhastatakse harva, sest salongipersonalil on lendude vahel selle jaoks vähe aega.

Järgnevalt on välja toodud mõned pisikupesad, millega lennuki pardal või lennujaamas kokku võite puutuda:

  • lennujaama tualett – kuna lendude vahel tualetti ei puhastata, võib juhtuda, et seda kasutab tuhandeid inimesi enne, kui keegi tualettruumi peseb;
  • pardaajakirjad – ühe uuringu kohaselt ei pese kuni 30 protsenti inimestest pärast tualetis käimist käsi. Lisaks on pisikuteallikaks köhatused ja aevastused ning osad inimesed limpsavad oma sõrme enne ajakirjas lehe keeramist. Kujutage ainult ette, kuhu need pisikud kõik kogunevad;
  • tekid ja padjad – on väga võimalik, et teile antakse tekk või padi, millele on viimase tunni aja jooksul eelmise kasutaja poolt ilastatud või aevastatud;
  • turvakontroll – reisides kandke alati sokke. Kes teab, mida on võimalik põrandalt kaasa korjata kui turvakontroll tuleb läbida paljajalu.

Reisijatel on soovitatav pärast tualetis käimist korralikult käsi pesta, hoida käsi näost eemal ja kaasas kanda desinfitseerivaid salvrätikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles