Kas šokolaad tekitab vistrikke?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šokolaad otseselt aknet ei põhjusta, kuid selle söömine võib siiski punnide tekkimist mõjutada.

Dermatoloog Ava Shamban selgitas portaalis Stylelist, et ei saa kindlalt öelda, et šokolaad või ükski teine rasvane toit põhjustaks vistrike teket. Siiski on teada, et väga magusate ja rasvaste toitude söömine suurendab nahas rasu tootmist ja organismis põletikuliste protsesside teket. Need omakorda viivad akne tekkeni.

Piimašokolaad ja valge šokolaad sisaldavad üldiselt rohkem piimatooteid, suhkrut ja lisaaineid, mis võivad mõnel inimesel põhjustada ka hormonaalseid muutusi. Aknele kalduval inimesel võib suhkru ja piimatoodete tõttu tekkida taas suurenenud põletikuoht.

Tume šokolaad on aga tervisele kasulik. On kindlaks tehtud, et see mõjub hästi nii veresoonkonnale kui nahale. Suur kakaosisaldus tähendab ka suuremat antioksüdantide hulka.

Paljudele naistele võib tunduda, et šokolaad põhjustab vistrikke seetõttu, et neil on premenstruaalse sündroomi (PMS) ajal suurem isu magusa järele. Hormoonide tõttu võib siis ka akne vohama hakata ja sealt tulebki naise teadvusesse seos, et šokolaad on kogu kurja juur. Teisalt - kui inimene sööb palju šokolaadi, sööb ta selle kõrvalt ka vähem teisi tervislikke toitusid, mida keha vajab ning mille puudumisel naha olukord halveneb.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles