Kuidas tulla toime vihmase suvega?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmateadete jälgijad teavad, et selleks suveks on oodata rannailma vaid juulikuus. Kuid mida ette võtta juunis ja augustis, kui valitseb suvemeeleolu ja talvine rutiin vajab väljavahetamist?
 

Järgnevalt on välja toodud viis nõuannet, mille jaoks pole tarvis paksu rahakotti ega ilusat ilma.

Kutsu sõbrad filmiõhtule! Tõsi, filmiõhtuid saab korraldada ka teistel aastaaegadel, kuid too suvisesse filmiõhtusse elemente, mis talvel oleksid mõeldamatud. Näiteks ava aken või rõduuks, et sisse lasta suvist õhku. Isegi kui vihma sajab, on õhus tunda suve ja pärast vihma valitseb nii väljas kui sees värske õhk.

Võite kokku leppida ka mingis suvises teemas, näiteks teete rannastiilis filmiõhtu ja vaatate mõnd meeleolu tekitavat komöödiat. Lisa suvisele atmosfäärile vürtsi ise valmistatud booli või sangriaga ning paku kõrvale värskeid aiasaadusi – maasikaid, porgandeid, kirsstomateid, sõstraid –, isevalmistatud rabarberikooki või köögiviljapirukat, mis sulle sõprade silmis kindlasti plusspunkte toob.

Taasavasta käsitöö! Suviste ilmadega tekib tahtmine ka oma garderoobi värvilisemaks muuta. Otsi kapist välja heegelnõel, mulineed, lõngad ja õmblusvahendid. Sa ei pea ette võtma suurt projekti, et endale terve komplekt valmis meisterdada, kuid heegeldatud lillede abil saab mõne igavaks muutunud jaki palju rõõmsamaks muuta. Samuti on võimalik heegeldada omanäolisi peapaelu või kõrvarõngaid ning ei tule karta, et tänavapildis sama eksemplari kohtad.

Täienda talvevarusid! Kindlasti on sul või mõnel sõbral vanatädi, kellel on maal suur aiamaa. Tehke vanatädi juurde väike külaskäik ja kaubelge välja suurem kogus mõnd aiasaadust – tomateid, kurke, kõrvitsat, marjalisi. Vihmase ilmaga pole paremat, kui helistada emale või uurida retseptiraamatuid ning õppida ise marineerima, soolama, moosi keetma, kompotte tegema või mida iganes fantaasia pähe toob.

Korista riidekappi! Kõlab ilmselt igavalt, kuid suurte garderoobis aset leidvate kaevetööde jooksul võid avastada riideid, mida pole aastaid näinud ning asju, mida väikeste muutuste abil originaalsemaks muuta.

Pane hea muusika mängima, soovi korral kutsu appi parim sõbranna ja klaasike veini ning vaata kriitilise pilguga üle oma riidevarud. Kui toanurka tekib ootamatult hunnik riideid, mida oleksid nõus saatma teisele ringile, vii oma kaup ilusa ilmaga kirbuturule.

Katseta uusi retsepte! Kutsu kokku sõbrad ja valmistage üheskoos midagi tõeliselt suvist ning hõrku. Kindlasti on sul retsepte, mis on silma jäänud või mida proovida tahaksid, kuid kunagi pole selleks õieti aega. Suvi on meie kliimas just parim aeg kodumaise tooraine maksimaalseks kasutamiseks, seega kui juhtub, et sinu puhkust ei ole õnnistatud rannailmaga, võta ühendust sõpradega ning katsetage koos kokkamist.

Aga kui oled vihmaarmastaja ja temperatuur pole just kõige madalam, kutsu sõbranna kaasa ja minge tantsige vihmas. Rohkelt naeru ja meeldejääv elamus garanteeritud! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles