Andres Kõpper: kui teisel sinu elust ja tervisest suva on, ei tähenda, et sul endal peaks olema

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kõpper
Andres Kõpper Foto: Jelena Rudi

Tenfold Rabbiti laulja Andres Kõpper on üks neist julgetest meestest, kes räägib Tervise Arengu Instituudi nimel kondoomi vajalikkusest ning vastab ka küsimustele www.hiv.ee lehel.

Andres võtab kampaaniast «Kumm on seks» osa, sest tahab anda oma panuse ning teavitada inimesi sellest, millisesse ohtu nad ennast kondoomist loobudes seavad. «Kui mulle räägiti vähe rohkem tausta ära selle kohta, mis tegelik olukord selle teemaga Eestis on, siis pani see täitsa mõtlema,» selgitas ta. «Miks mitte anda selleks oma panus?»

Enda tutvusringkonna noorte meeste seas ei ole Andres märganud, et kondoomi kasutamisesse suhtutaks väga negatiivselt. «Positiivselt suhtutakse selles mõttes, et valdav mentaliteet on ikka kondoomi kasutamise poolt, juhul kui see on vajalik, aga püsisuhetes eelistatakse pigem alternatiivseid kaitsemeetodeid.»

Ta pakkus, et paljud ei taha ilmselt kondoomi kasutada seetõttu, et see vähendab mõnutunnet. «Samas leidub ju ka kondoome, mida väga ei tunnegi,» nentis ta. «Teine põhjus võib olla, eriti nooremate seas, asja finantsiline kulukus.»

Heaks vahendiks, kuidas väärarusaamu kummutada, peabki noormees kampaaniat, millega saab inimeste suhtumist muuta. Ta lisas veel, et kui suhtes on teine osapool kondoomi kasutamise vastu, siis peaks endale alati kindlaks jääma. «See, kui mõnel teisel sinu elust ja tervisest suva on, ei tähenda, et sul endal peaks olema.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles