India naiste jumalale ohverdatud juuksed jõuavad Hollywoodi staaride pähe

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Longoria
Eva Longoria Foto: SCANPIX

Andhra Pradeshi rannikul on hindu tempel Tirumala Venkateswara, kus iga päev lasevad tuhanded India naised (ja ka mõned mehed) oma juuksed maha, et need jumal Venkateswarale ohverdada, kuid tegelikkuses müüakse need maha juuksurisalongidele.

Nimetatud tempel on koht, kust saab alguse hämmastav äri, vahendab Daily Mail. Äri inimjuustega on õitsemas. Juba varem oli teada, et templist rändavad juuksed Briti juuksurisalongidesse, kus neist valmistatud juuksepikendused müüakse hirmkallilt maha.

Üks juhtiv tootja on hoobelnud, et tema valmistatud juuksepikendusi kannavad mitmed kuulsused. Teiste hulgas on ta nimetanud ka Mischa Bartonit ja Eva Longoriat.

Pole imekspandav, miks naised eelistavad päris juukseid kunstmaterjalist juuksepikendustele. Need näevad paremad välja ja on ka katsudes loomulikumad. India naiste juukseid peetakse aga eriti kvaliteetseteks.

Tempel teenib juuste müügi pealt väga hästi, kuid naised ise ei saa pennigi. Neile on see religioosne ohver. Templeid, kus juukseid ohverdatakse, on veelgi, kuid Tirumala Venkateswara on neist kõige suurem.

India kõige suurema inimjuuste eksportija Sona Devi Trading Company tegevdirektori Mayoor Balsara sõnul on paljudele vaestele naistele nende juuksed kõige suuremaks uhkuseks. Nad panevad pikalt raha kõrvale selleks, et võtta ette ainukordne reis elus ja viia oma juuksed ohvriks. Kui nad on palunud jumalatelt näiteks head saaki või last, siis kingivad nad vastu oma juuksed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles