Voodirõõmude kuus toredat kõrvalmõju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelkõige on seks loodud paljunemiseks. Õnneks on turvalisel vallatlemisel ka palju muid kasulikke ja häid kõrvalmõjusid, mis teevad selle veelgi tervitatavamaks.

Leevendab ärevust

Seks võib mõnikord põhjustada ärevust seoses seksuaalse sooritusega, kuid õnneks on sellele ravi: seks! Olgu, asi ei ole küll päris nii lihtne, kuid aktiivne seksuaalelu vähendab tõepoolest ärevust, vahendab teadusportaal Live Science. 2010. aastal tehtud uuring näitas, et regulaarset seksuaalelu elavatel inimesel on keerulisi ülesandeid lahendades madalam vererõhk ning nad peavad pingele paremini vastu. Paraku ei pidanud need näitajad paika onaneerijate puhul.

Teeb õnnelikuks

See ei ole üllatuseks: seks ja õnnelikkus käivad käsikäes. 2004. aastal küsitleti Ameerika naisi, et teha selgeks, millised päevased toimingud neid kõige õnnelikumaks teevad. «Intiimsed suhted» ületasid kõiki teisi tegevusi pika puuga. 2006. aastal läbi viidud uuring tõestas veelgi, et õnnelikud inimesed seksivad sagedamini. Omakorda tuli uuringust välja, et need mehed, kes pidid seksi eest maksma või kes petsid oma abikaasat, ei olnud nii õnnelikud.

Toetab immuunsust

Põdura inimesega vahekorda astumine soovitatav ei ole, kuid taaskord on uuringutega tõestatud, et neil, kes seksivad üks või kaks korda nädalas, on kõrgem IgA antikehade tase. Need antikehad on üks esimesi keha kaitsemehhanismidest nakkuste vastu. Paraku näitas aga uuring ka seda, et kes oli vahekorras juba kolm korda nädalas, neil oli antikehade tase sama madal kui neil, kel seksuaalelu sootuks puudus. Seega soovitavad teadlased mõõdukat keskmist vahekordade arvu nädalas.

Leevendab valu

Orgasmid pole ainult mõnusad, need ka leevendavad valu. Teadlased on kindlaks teinud, et vaginaalse stimulatsiooni ajal väheneb naistel valutundlikkus 36 kuni 40 protsenti ning orgasmi ajal kuni 74, 6 protsenti. Seetõttu loodavad uurijad aju reaktsioone ja kemikaale lähemalt tundma õppida, et valuvaigistav efekt magamistoast ka igapäevaellu tuua.

Vähendab neurootilisust

Kas muretsed suhete pärast? Regulaarne seks võib su hirme maandada. Vastabiellunud, kes kalduvad neurootilisusele, saavad oma abieluga paremini hakkama, kui nad seksivad rohkem. Uuring näitas, et enamikul paaridel selles abielu staadiumis ei ole seksi sagedus nii oluliselt õnnetundega seotud, kuid oluliseks abiks on see neurootilistele inimestele, kui nad on seksuaalselt aktiivsed. Neurootilisus teeb inimesed õnnetuks, kuid seks hajutab muresid ja teeb neurootilised inimesed sama õnnelikuks kui on nende partner.

Vähendab eesnäärmevähi riski

Tähelepanek meestele: ejakuleerimine vähendab eesnäärmevähi riski. 2004. aastal läbi viidud ulatuslik uuring kinnitas, et aktiivne seksuaalelu vähiriski ei tõsta. Vähiriski vähendab see, kui kuus ejakuleerida vähemalt 21 korda. Kindlaks ei ole aga tehtud, et kas rohkematel kordadel oleks veel mingeid terviseeeliseid. Uuringutulemused selles vallas on väheldased ja vastuolulised, kuid kindel on see, et seksida võib alati ka lihtsalt seksi enda pärast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles