Moekunstnik Kai Saar: põgenesin õnnetu armastuse eest Moskvasse!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva.
Moskva. Foto: SCANPIX

Moekunstnik Kai Saar (64), kes on kujundanud nii Helle Meri kui ka Ingrid Rüütli pidurüüsid ning aidanud kaasa Vilja Laanaru ja Cathy Korju pulmakleitide valmimisele, rääkis ajakirjale Anne & Stiil, et põgenes nooruses õnnetu armastuse eest Moskvasse.
 

«Õppisin pärast keskkooli kergetööstustehnikumis konstrueerimist ja modelleerimist. Alles 25-aastaselt tegin pöörde ja läksin Moskvasse moodi õppima,» jutustas Kai ning tunnistas, et ikka armastus on see, mis suunab inimesi suurtele tegudele.

«Vaatad, et pole vastassoo hulgas eriti konkurentsivõimeline, ja hakkad oma väärtust kasvatama. Võib öelda, et ma põgenesin õnnetu armastuse eest võimalikult kaugele. 1972. aastal oli Moskva tekstiiliinstituudi moekunsti erialal konkurss 20 inimest kohale. Aga erialaselt õpetasid seal tõelised korüfeed. Viis aastat lävisin Suure Teatri rahvaga, sest mulle sattus kliendiks teatri lauljanna Niina Lebedeva. Istusin Suure Teatri direktsiooni loožis ja vaatasin etendusi. Tema kaudu leidsin teisiti väga huvitavaid kliente.»  

Loe intervjuud Kai Saarega ajakirja Anne & Stiil juuninumbrist! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles