Liisa Pakosta: naist ei tohi kallutada abordi tegemisele

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: SCANPIX

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni kuuluv riigikogu liige ja viie lapse ema Liisa Pakosta rääkis Naine24-le, et abort saab olla vaid naise enda otsus.

«Mitte ühelgi lähedasel inimesel pole õigust naist kallutada abordi kasuks otsustama,» selgitas ta. «Praktikas seda siiski juhtub, et vanemad või mees pakuvad naisele, et abort oleks lahendus, abort oleks parem. Sisuliselt on tegemist sunni avaldamisega inimeste poolt, kes tegelikult peaksid naist sellel stressirohkel ajal hoopis igati toetama.»

Pakosta sõnul ei saa seoses aborditeemalise info jagamise ja nõustamisega keskenduda vaid naistele endile, sest kuigi nõustaja võib rääkida naisele üht juttu, võivad naise vanemad või lapse isa rääkida sootuks midagi muud.

«See on üks probleemidest, millest avalikult rääkimine aitaks ehk mõnda naist jääda oma isiklikule eelistusele ja soovile emaks saada kindlaks ka siis, kui lähedased esimese hooga seda otsust ei toeta,» selgitas ta.

Poliitik kinnitas, et seadused on meil üles ehitatud nii, et mees ei saa ega tohigi kuidagi naist abordile kallutada ka siis, kui mees last ei taha, ja mehel kaasneb lapse sünni korral lapse ülalpidamiskohustus ka siis, kui tal pole lapse hooldusõigust.

«Aga olgem ausad, see on elu vältimatult loomulik korraldus, et last peavad ülal tema kaks vanemat ning kui kellelgi on midagi lapse saamise vastu, siis rasestumisvastased vahendid on kenasti kättesaadavad, nende mittekasutamine väljendabki sisulist soovi last saada,» tõdes Pakosta ja lisas, et siinkohal tuleb muidugi kõrvale jätta kriminaalsed juhtumid, nagu näiteks vägistamine ja intsest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles