Vürtsid parandavad toidu maitset ja peletavad tõbesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Lisaks toidu maitse parandamisele aitavad vürtsid tänu mikroobidevastasele toimele peletada ka talvekülmadega ligi hiilinud tõbesid.

 

Kui nelk aitab võitu saada köhast ja pipar puhastab bronhe, siis tšillist võib abi leida reuma puhul, vahendab

Maaleht

.

Nii on kardemonil peavaluvastased omadused, kaneel parandab söögiisu ja seedeprotsessi, ingverist on aga abi depressiooni puhul.

Lisaks aitab ingver alandada kolesterooli ning ergutab südametegevust.

Bakterite eest kaitseb hästi liivatee, põletike vastu aitab aga rosmariin, mille eeterliku õliga võib hõõruda reumast ja radikuliidist ägedalt valutavaid kohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles