Koduse pediküüri kuus lihtsat reeglit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Sandalistid ja kingakuningannad on kaua oodanud aega, et saaks jälle varbad värske õhu kätte pista ning nautida suve soojust. Kaunite varvastega eputamiseks tuleb aga läbi viia korralik kevadine jalahooldus ja lasta värvimeri möllama ka küüntele, kirjutab Helen Reispuk Kaubamaja ajakirjas Hooaeg.
 

Jalgade eest hoolitsemine ei paku lihtsalt ainult silmailu, vaid see annab ka vaimsel tasandil rahulolu. Näiteks on jalatalla all peidus olulised punktikesed, mille stimuleerimine mõjub kui hommikune kohv või metsajooks – virgutavalt ja ergastavalt.

Pidev jalgadega tegelemine aitab ka vähendada stressi ning hoida eemale erinevad jalahaigused. Igati soovitatav oleks iga kuu pediküürikülastus ette võtta, aga tegelikult saab selle tööga õigete vahendite abil hakkama ka kodustes tingimustes.

Kasulike nõuannetega tuli Hooajale appi 15-aastase kogemusega kosmeetik Siret Negols, kes iga päev toimetab 50ndate-hõngulises salongis «Kiired käärid». Siret toonitab, et enne varvaste lakkimist tuleks kindlasti üldine jalahoolitsus ette võtta ning ka küünepind korrastada, sest just siis on tulemus kaunis ja ka püsiv.


Koduse pediküüri 6 lihtsat reeglit!

1. Jalavann.

Õige hoolitsus algab mõnusa sooja jalavanniga. Vette võid lisada ka väheke meresoola või ka spetsiaalseid jalavannitablette, mis muudavad paksenenud nahad pehmemaks, kiirendavad ainevahetust ning parandavad erinevaid nahahaigusi.

2. Raspeldamine.

Leia endale sobiva tugevusega toode, milleks võib olla nii pimsskivi kui ka raspel. Kosmeetik Siret peab oluliseks hõõruda esialgu tugevama raspliga ning pärast viimistluseks nõrgemaga, siis on tulemus ühtlane ja pehme. Selle ettevõtmise eesmärk on vältida nahalõhede tekkimist.

3. Koorimine.

Korra nädalas tuleks kindlasti üks korralik koorimine ette võtta. Erilist tähelepanu pööra kandadele ja päkkadele, kuhu kipub kogunema paksenenud nahka. Ekstra mõnu tuleb ka sellest, et koorimine puhastab nahka sügavuti.

4. Mask.

Naha toitmiseks mõeldud mask on kui i-le täpi lisamine − see toidab, niisutab, pehmendab ning vahel mõjub lausa kreemi eest. Teadlikumad varbaspetsid mässivad oma jalad koos maskiga sooja rätiku sisse ning lasevad siis tootel oma tööd teha.

5. Küüned ilusaks.

Varbaküünte kärpimisel lähtu põhimõttest, et need tuleks lõigata sirgelt, mitte kaarjalt. Paljud teevad selle vea, et lõikavad kaarega ning tulemuseks on sageli sissekasvanud küüned. Siret näitas meie varbamodelli peal, et kõigepealt tuleks lõigata küüned sirgelt ära ning siis viiliga teravaid nurki leevendada. Niiviisi saab küüs ka ilusama kuju. Vajaduse korral lükka puupulgakesega küünenahad tagasi, et küünepind jääks kenasti terves ulatuses värvitav.

6. Kreemitamine.

Saadaval on suur hulk spetsiaalseid jalakreeme, mis ei lase paksul nahal tekkida ning mille toime on hulga tugevam kui tavalistel kehakreemidel, sest jalad vajavad teistsugust hoolt. Kreemi võib jalgadele kanda ka pärast küünte lakkimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles