Nõuandeid neile, kes ei salli koristamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitte igaüks ei tunne majapidamistöödest naudingut. Ometigi ei saa teatud tegevusi lõputult edasi lükata.

Kui sul ei ole pedantlikke kalduvusi, siis võid abi leida neist strateegiatest, kirjutab The Frisky.

Määra endale koristamiseks kindel aeg. Sulle võib tunduda, et see on lõputu protsess – saad ühe asja tehtud ja juba märkad teist ülesannet. Kõik see võib tekitada jõuetuse tunnet ja hakkad keskenduma sellele, mis on tegemata, selle asemel, et märgata seda, millega juba hakkama oled saanud. Seega jääb alati tunne, et töö on poolik.

Kui mõtled nii, siis võid abi saada kindlast kellaajast. Pane aeg paika ja korista järjepidevalt kuni aeg saab täis. Nõnda saad ka paremini hinnata seda, kui palju aega sul teatud tegevuste peale kulub. Võid kasutada köögikella, stopperit või koostada endale rütmika muusikaga plaadi, et koristada kuniks see mängib.

Tee koristamisest tantsupidu. Kõige efektiivsem ja lihtsam moodus, kuidas koristamist meeldivamaks teha, on kuulata samal ajal mõnusat muusikat. Miks mitte visata sisse ka mõned tantsuliigutused?

Jaota tööd väikesteks osadeks. Sulle võib tunduda, et see nõuanne on tüütu, aga tee proovi, võib-olla sulle see sobib. Mõte on selles, et jaotad oma ülesanded naeruväärselt väikesteks ja detailseteks osadeks. Pane kirja, et koristad nõud laualt, pesed laua puhtaks, pühid riiulilt tolmu, pühid teiselt riiulilt tolmu, sead raamatud ritta ja nõnda edasi. Kui saad järjest ülesandeid nimekirjast maha tõmmata, tunned end väga produktiivsena ja saad sellest motivatsiooni juurde.

Tegele sama ajal ka millegi muuga. Koristamise puhul on see hea, et enamik tegevusi ei nõua täielikku pühendumist. Saad näiteks koristada samal ajal kui lobised telefoni teel sõbrannaga või vaatad oma lemmikseriaali, kuulad audioraamatut või õpid võõrkeelt. Koristamine tundub paljudele nõme eelkõige sellepärast, et see on igav.

Premeeri ennast, kui oled midagi ära teinud. Kui koristamine tundub sulle väga ebameeldivana, siis saad sellega paremini hakkama, kui premeerid end hiljem näiteks lõõgastava vanni, pokaali veini või millegi muuga, mis sulle heameelt valmistab.

Mis sind kõige paremini koristama motiveerib?
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles