Sarmika inimese viis omadust

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes ei tahaks olla sarmikas? Võluv, lummav, kütkestav, huvitav, karismaatiline, ligitõmbav ja kaasakiskuv. Õigetest omadustest võib karjääris palju abi olla.

Karismaatilised inimesed mässivad teised ümber oma väikese sõrme. Sel võib olla ka väga suur kahju, kui sarmikas inimene ei ole heade kavatsustega, kirjutab Forbes.

Sarm ei ole kaasasündinud. Igaüks võib olla karismaatiline, kui ta oskab endas teatud omadusi välja arendada. Heaks nipiks on jälgida endale sarmikana tunduvaid inimesi. Mitte selleks, et neid jäljendada, vaid selleks, et nende sarmikaid omadusi tundma õppida.

Siin on sarmikate inimeste viis omadust.

1. Ole enesekindel

Sa pead iseendale meeldima. Sa meeldid ka teistele rohkem, kui meeldid iseendale. Ole optimistlik, entusiastlik, jää iseendaks. Ole järjepidev ja naudi seda, milline sa oled.

Ära räägi kogu aeg oma muredest. Kõigil on probleeme, aga nad ei too neid pidevalt esile. Jäta probleemid sõprade ja perega arutamiseks.

2. Räägi häid lugusid

Räägi veenvalt. Kasuta fraase nagu «Ma olen kindel», väldi: «Ma arvan», «Ma loodan», Mulle tundub».

Lisa huumorit. Ka enda üle võib naerda, räägi teistele midagi kergelt piinlikku enda kohta.

Käi ajaga kaasas. Pane tähele, mis sinu ümber ja maailmas toimub. Inimesed tahavad olla nende lähedal, kes on asjadega kursis.

Ära aja huumorit segi halva naljaga. Ära tee enda kulul nalja teemaväliselt ja ära tee end nii maha, et see riivab su olemust.

3. Kehakeel

Ole avatud ja ligipääsetav, heatahtlik ja graatsiline.

Alusta inimestega vestlust, naerata, vaata silma ja suru kätt, tutvusta ennast kõlaval häälel. Astu ruumi sisse, nagu see oleks su kodu.

Ära pinguta üle. Kui naeratad, siis siiralt. See on silmadest näha, kui teeskled.

4. Sea vestluse keskmesse teine inimene

Kui räägid kellegagi juttu, siis lase tal endast rääkida. Las ta tunneb, et on sel hetkel ainus inimene maamunal. Las ta tunneb end sinu seltsis mugavalt ja vabalt.

Ära lase oma egol end juhtida.

5. Ole hea kuulaja

Kõik ei saagi meelde jääda, aga väga oluline on see, et sa ei unustaks inimeste nimesid. Kui sind tutvustatakse kellelegi, siis korda kohe ta nime. Ütle näiteks: «Tere, Madis!» või Kuidas läheb, Mirjam?»

Kuula huviga ja pane tähele, ole empaatiline.

Ära kontrolli vestluse ajal oma telefoni või kella, ära vaata ruumis ringi. Kui soovidki tegelikult kellegi olulisemaga vesteleda, siis räägi lühidalt ja liigu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles