On sul veel kasvuruumi?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik meist omandab hariduse ja lõpetab siis edasise õppimise ja kasvamise, kuid Seth Getz soovitab portaalis businessmastery.biz astuda välja oma mugavustsoonist, võtta vastu uusi väljakutseid, arendada ennast ja olla elukestev õppija. 

Ta tuletab meelde, et mis tahes tasemel meie võimed ka on, leidub meis tegelikult palju rohkem potentsiaali, kui me suudame elu jooksul realiseerida, vahendab portaal alkeemia.ee.

Lõpetada pärast hariduse omandamist edasine õppimine ja kasvamine on Getzi sõnul suurepärase elu täielik raiskamine.

Kuid miks siis inimesed lõpetavad kasvamise? Kas see on teadlik valik või pigem valikute puudumine?

Getz selgitab, et täiskasvanuikka jõudes leiab enamik inimesi keskkonna, kus nad end mugavalt tunnevad. Valik, mida tuleb teha, on astuda mugavustsoonist välja sinna, kus on rohkem ruumi, et kasvada.

Ta toob paralleeli lapsele ostetavate veidi suuremate kingadega, mis jätavad ruumi kasvada.

«Leia endale keskkond, kus sa oled sunnitud kasvama, et sammu pidada. Tee asju, mida arvasid, et ei suuda kunagi teha. Võta omale suurem vastutusekoorem kui see, millega arvad end toime tulevat, nii et oled sunnitud selle kõrgusel olema. Ära kunagi muretse oma elule «kingi», mis on täpselt parajad - jäta alati kasvuruumi. Kui «kingad» on parajad, ära kanna neid. Koge veelkord või võib-olla esmakordselt õppimise, vallutamise põnevust! Põnevust kasvada uute kingade sisse.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles