Ainult naistele: 5 vähetuntud fakti masturbeerimisest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bikiinides naine
Bikiinides naine Foto: SCANPIX

Veebisait yourtango.com pani kirja mõned vähetuntud faktid eneserahuldamisest, lootuses, et need panevad lugejat asjasse sõbralikumalt suhtuma.

1. Inimesed, kes seksivad regulaarselt, masturbeerivad rohkem kui need, kes ei seksi. Asja loogika on selles, et masturbeerijad on seksuaalselt avatumad ja seega seksivad rohkem. Lisaks tuleb partneriga seksides kasuks, kui tunned iseenda keha.

2. Eneserahuldamisega tegeleb rohkem naisi kui tunnistada julgeb. Uuringud näitavad, et 18-aastaseks saades on masturbeerimist proovinud 80 protsenti meestest ja 59 protsenti naistest. Vanemate kui 18-aastaste puhul on numbrid segasemad. Kui mõned küsitlused näitavad, et lausa 92 protsenti naistest tunnistab seda, siis Kinsey uuringute andmetel on see protsent 50 ja 70 vahel.

3. Ka vanemad naised tegelevad sellega. 2010. aasta Kinsey uuring leidis, et umbes 30 protsenti suhtes olevatest naistest vanuses 60 kuni 69 eluaastat on hiljuti ennast rahuldanud. Vanematest kui 70-aastastest vallalistest naistest tunnistas sooloseksi üle poole, samas kui suhtes olevate naiste puhul oli see protsent 12,2.

4. Mõnedes riikides julgustatakse teismelisi igapäevaselt masturbeerima. 2009. aastal ühines Suurbritannia mitmete teiste Euroopa riikidega, mis soovitavad teismelistel vähemalt korra päevas masturbeerida. Tervisebuklettides nimetatakse seda normaalseks asjaks, mis aitab suguhaigusi ja teismeliste rasedusi vältida.

5. Eneserahuldamine pole alati tabu olnud. Lõbu sai otsa 1700. aastate alguses, kui avaldati anonüümne brošüür «Onania», mis kuulutas masturbeerimise hirmsaks patukas ja enesemürgitamiseks. Säärane suhtumine levis 16. ja 17. sajandil ning eneserahuldajaid peeti vaimselt haigeks. Üle 60 protsendi vaimsete- ja füüsiliste haiguste põhjustajaks loeti masturbeerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles