Kümne lapse emast on saanud kahekümne vanaema

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakiri Naised kirjutab Järvamaa naisest nimega Eva (56), kellel on ei rohkem ega vähem kui kümme last - viis poega ja viis tütart, kellest vanim on 39-aastane, noorim 23-aastane.
 

Algselt ei olnud Eval plaanis saada kümme last. Kuid kooselust esimese mehega sündis viis last ja hiljem teise mehega veel viis.

«Kõik lapsed on nüüdseks lõpetanud kooli, kahel tütrel on veel kõrgharidus omandamisel. Lastel on juba enda pered ja lapsed, kõik elavad Eesti eri paikades, mõned käivad ka Soomes tööl,» rääkis naine.

Palju peavalu pole lapsed Evale põhjustanud. «Alati, kui oli vaja kuhugi minna, aitasid suuremad lapsed väiksematel silma peal hoida, omavaheline läbisaamine oli väga hea. Rahaprobleeme samuti suurt polnud, sest kõik lapsed said aru, et emal ei ole võimalust neile palju raha anda, seega hakati ise varakult tööl käima, et taskuraha teenida ja endale ise asju osta.»

Eva leiab, et kõik see on tulnud lastele hiljem kasuks.

Praegu elab Eva juures kodus vaid üks tütar oma perega, teised käivad aeg-ajalt läbi ja meeles ollakse üksteisel alati. Jõuludeks ja jaanipäevaks tulevad aga enamasti kõik kohale ja see seltskond on päris suur - lisaks kümnele lapsele tervelt kakskümmend lapselast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles