Pidev raseerimine teeb kaenlaalused inetuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kaenlaalused muutuvad vananedes samuti nagu kogu ülejäänud keha. Teatud harjumused võivad aga seda protsessi kiirendada või hullemaks teha. Kuidas oleks, kui loobuksid raseerimisest?

Briti ajalehe The Guardian ajakirjanik Emer O'Toole tegi hiljuti eksperimendi, mis juhtub siis, kui ta ei raseerigi oma kaenlaaluseid. O'Toole nimetas naiste vajadust suvel oma füüsilisi omadusi häbeneda ja peita igaaastaseks metsikuks rünnakuks. Ta otsustas end 18 kuud mitte raseerida ja jälgida, kuidas inimesed tema ümber sellesse suhtuvad.

O'Toole nentis, et ta on kohanud inimesi, kes ta üle avalikult naeravad, kui kaenla- ja jalakarvu märkavad. Näidatakse lausa näpuga ja räägitakse kuuldavalt taga. Talt oli ka küsitud, kas kaenlaalused pahasti lõhnama ei hakka ning ta pidi tõdema, et lõhn on sama, mis raseerideski: pestult hea ja hommikul ärgates mitte just kõige parem.

Daily Mail kirjutab, et ajakirjaniku eksperiment tabas inimesi valusalt, sest tekitas suure vastukaja. Paljud naised tunnistasid, et tahaksid oma kaenlaalustele veidi puhkust anda.

Regulaarne raseerimine või vahatamine, deodorandid ja higistamine jätavad oma märgi ning õrn nahk kaenla all muutub mühklikuks, tõmbub tumedaks ja näeb halb välja. Raseerimine ärritab nahka ja karvad võivad sisse kasvada. Üha enam naisi lasevad endale kaenla alla süstida Botoxit, et mitte higistada.

Higistamise takistamine aitab vältida niiskuse ja happelise seisundi tekkimist, mis põhjustab kaenlaaluse pigmentatsiooni ja nahaärritust. Botox ei ole aga ainus lahendus. Abi võib saada ka salveist, kas tinktuuri või teena. Selle taime abil on higistamisega võideldud juba sajandeid.

Karvaeemaldusel on kolm peamist võimalust: vahatamine, laserkarvaeemaldus või raseerimine. Raseerimine on odav ja kiire lahendus, kuid see ärritab nahka. Üha populaarsem on ka vahatamine. Vahatamine on valus, kuid kosmeetiliselt on sel eelis, sest läbi naha ei jää kumama tumedad karvanääpsud. Laserepilatsiooni ja fotoepilatsiooni eesmärgiks on tõsta temperatuuri karvanääpsus määrani, mil karv sureb. Protseduuride tulemusena karvakasv nõrgeneb ja peatub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles