Selle suve põhjalik stiilispikker

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänane suvi on täis intrigeerivaid moeteemasid. Osast neist õhkub suvepäeva sära, retrokuurorti unist luksust ja lainete laksumist. Teistest aga hoopis kirge, flirti ja pööraseid eksootikamustreid kuumas Brasiilia öös, kirjutab Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes Kaubamaja ajakirjas Hooaeg. Palun – siin on suvemoe hõrgutavaim osa!

Helge suvepäev

Paradiisirand

Kevade värvivaimustus ei lahtu ka suveharjale sõudes, kui pinnale ujub uusi põnevaid toone. Suvevärvide kauneimad varjundid on inspireeritud paradiisiranna lasuursinisest veest. Disainiski on näha päikesehelke, lainevahuna laskuvaid volange ja soomuste sillerdust. Laguunikarva sinised toonid on loodud selleks, et suvest tõeliselt rõõmu tunda.

Pärlipüüdja

Luksuslikud pärlikarva helgid on moemaailma uus kuum armastus, mida võib näha nii kangastel, ehetel kui ka aksessuaaridel. Pärlid ja pastelsed toonid loovad vaimustavaid harmooniaid, ka hõrk ihukarva nude mõjub kõige uuemana just pärlite ja kalasoomust meenutavate läbipaistvate litritega ehituna. Sellest ideest võib olla inspireeritud nii sinu pulmakleit kui ka rannarüü.

Luksuslik kruiis

Moeklassikust mereteema on praegu luksuslikum ja dekoratiivsem kui kunagi varem. Ankru- ja roolirattamotiivid, uhked bordüürid ja siidsallid täiendavad traditsioonilisi madrusetriipe ja rivieralikke armsaid täpimustreid. Tingimata lisa ka kulda kas aksessuaari, detaili või ornamendina.

Pöörane lilleaed

Lilled on suve peategelased. Suvises õitsemises midagi ülearu üllatavat ei ole, kuid ilusad on kõik need lilleaasakleidid, õitemerepäevasärgid ja lopsakalt lokkavad kingad-kotid ometi. Moelemmikuks on stiliseeritud retrohõngulised õied, mis rõõmsalt, selgepiiriliselt ja kontrastselt õitsevad mustal, valgel või värvilisel foonil.

Tvistiga retro

Möödunud aegade sarm toob tempokasse tänapäeva justkui aega juurde. Moekaardil on mõjutusi siit ja sealt, ühisnimetajaks väike ootamatus juba ikooniks saanud välimuse juures. On Gibsoni tüdrukuid tänapäevaselt hooletus võtmes, dändisid ja casanovasid. Väljanägemise võtmeks on aksessuaarid – selgelt ajaloolises stiilis kaabu ja detailid, mis lisatakse tänapäevase joonega, isegi minimalistlikele rõivastele.

Seksikas boheem

Jimmorrisonlik voogav välimus, kus kõik juustest jaki ja kaelasallini lehvib vabalt ja võimendab liigutuste dünaamikat, on moepildis tagasi. See on uus vinge moeteema meestele, kellele meeldib sundimatu stiil killukese elegantsiga. Ka ehted meeste kaelas on igati kohased − nii tillukesed amuletid kui ka pikad keed. Naistel tasub kihilisi tervikuid elavdada pitsikangaste ja suurte seostega.

Kuum suveöö

Art déco tantsud

Kahekümnendate tagasitulek, mida ennustasime juba talvel, on suve hakul täies hoos. Miski ei sobi suveööde pidudele ja bankettidele paremini kui pikendatud pihaosaga flapperikleidid, hoogsad narmad ja volangid, silmipimestavad litrid ja uljalt kontrastsed art déco mustrid.

Seksikad lõiked

Kauni keha bravuurikas paljastamine on sel suvel täiesti lubatud. Tee panus nurgelistele ja asümmeetrilistele lõigetele, kui ihkad eriti intrigeerivat tulemust. Üht õlga katvad kleidid, nabani dekolteed, paljad õlad ja pikad paljad jalad on kõik moepealinnades laineid löömas ja lubatud igaühele, kel suhted oma kehaga head. Kui eelistad diskreetsemat veetlust, tee panus paljale õlale koos lehviva seeliku või pikkade pükstega või miniseelikule avarama ülaosaga.

Metsik loodus

Ohtlikud kiskjaprindid on kindlamast kindlam viis tulises suveöös kõik pilgud kinni püüda, leopardi liginemist ei märka küll ainult magav inimene. Lisaks sebib moelavadel hirmuäratavaid roomajaid, tiigreid ja teisi tigedaid elukaid, kelle mustrid tavaellu ülekantuna annavad alati seksika tulemuse.

Lokkav eksootika

Külluslik džunglitaimestik katab moekaid kleite, pluuse ja tuunikaid. Need trendikad prindid muudavad kuumaks ka kõige jahedama põhjamaise öö ja sobivad võrdselt hästi nii naiste kui ka meeste garderoobi. Täienda tervikut eksootiliste lindude kireva sulestikuga, sulgedega ehted on selle suve kuumemaid hitte!

Rokkiv rätsep

Vandaalitsemine vana hea klassika varakambris näib olevat moeloojate uus meelismeelelahutus. Tulemus on igatahes tagasivaatamist väärt! Võta veidi väärikaid kangaid ja traditsioonilisi mustreid: ruute, triipe ja pepitat. Seejärel vürtsita tervikut väljakutsuvate võrkpindadega, võta klassikalised lõiked koost lahti ja pane uljalt ja asümmeetriliselt uuesti kokku.

Päikeseloojangu kuma

Suvise moepaleti soojad soosikud on innustatud päikeseloojangu hõõguvast värvimängust. Hõõguv oranž, kuldooker ja korallikarva roosad lisavad sära ka põhjamaa õhtutesse. Ja kui gamma näib liialt lahjavõitu, võta appi Campari punane ning Tequila Sunrise’i ja maasika-Margarita toonid.

Päikesekiir idast

Idamaised lõiked, mustrid ja julge hõõguv gamma lisab suvepäevadesse põnevust ja eksootikat. Saridest inspireeritud kleidid ja madala keskõmblusega jodphuri-tüüpi püksid, väikesed võluvad püstkraed ja asümmeetrilised kanditud kinnised. Piisab ka paarist detailist, et enda rõivastesse tuhande ja ühe öö muinasjuttude maagiat tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles