Naised vaatavad päeva jooksul peeglisse keskmiselt 8 korda

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased tegid kindlaks, et keskmiselt kontrollib naine oma välimust peeglist päevas kaheksa korda.

Briti ettevõtte Simple Skincare’i tellitud uuring näitas, et paljud naised tunnevad sundi end pidevalt peeglist vaadata, vahendab Huff Post. Ilmnes, et 50 protsenti naistest ei lahku kodust ilma, et võtaks kaasa mingi peegli. 10 protsenti naistest vaatab end taskupeeglist vähemalt 10 korda päevas. Enamasti on naistel peeglit vaja selleks, et meiki või soengut kohendada.

Märtsis näitas üks teine Briti uuring, et kaks kolmandikku naistest peab meigita tööle minemist stressirikkamaks kui tööintervjuud või esimest kohtingut. 70 protsenti naistest tunnistas, et meigib end alati, kui tööle läheb ning 31 protsenti meigib end isegi trenni minnes.

Kuigi naised meigivad end palju ja kontrollivad enda välimust peeglist, siis ilmnes ka, et nad ei naudi seda protsessi. 75 protsenti naistest tunnistas, et «vihkab» peeglisse vaatamist ja 39 protsenti väitis, et see mõjutab enesehinnangut negatiivselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles