Ivi Eenmaa: tahaksin olla kümme aastat noorem

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivi Eenmaa
Ivi Eenmaa Foto: Peeter Langovits/Postimees

Endine riigikogu liige Ivi Eenmaa (68) tunnistas ajakirjale Naised, et stressirohke poliitikuameti jätmine võimaldab tal nautida pingevaba elu, kuid samas tunneb ta paljudest asjadest puudust ja tahaks olla kümme aastat noorem - siis jaksaks rohkem.
 

«Suures poliitikas olemisel on tagajärjed, see on täna näha… Mehed ei pea vastu,» tõdes Ivi, meenutades kahte viimase aja ehmatavat näidet tipp-poliitikute insuldist. «Naised on võib-olla isegi vintskemad, loodus on andnud enesealalhoidu rohkem.»

Praegu tegutseb Ivi enda sõnul pingevabalt. «Mul on kohustused ja mulle meeldivad need kohustused - näiteks olen EASi nõukogu liige. Aga nendes kohustustes ei ole peal painajaid,» selgitas ta.

Üheks suuremaks painajaks peab Ivi poliitikuelu puhul seda, et meedia kajastab tavaliselt seda, mis valesti tehtud, mitte aga seda, mis hästi läinud - samas teevad kõik inimesed tema sõnul vahel vigu ja poliitikudki pole üliinimesed.

Ometi on ka seda, mida naine poliitikuameti puhul taga igatseb - inimesi, kellega asju arutada; samuti igasuguse otseinfo keskpunktis olemist.

Kuid kui alguses kartis Ivi, mida ta sülle kukkunud vaba ajaga peale hakkab, siis enam tal seda muret ei ole: ta on leidnud aja oma vanade heade sõprade jaoks, tal on palju aega käia kontsertidel, samuti paneb ta kokku raamatut rahvusraamatukogu uuest majast ning paneb kirja oma poliitikuaja memuaare.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles