Kuus põhjust, miks naer on parim ravi

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naerge terviseks!
Naerge terviseks! Foto: SCANPIX

Nakkav naer tõstab kõigi tuju, kellele see külge hakkab. Kuidas mõjutab aga naermine inimese tervist?

Leevendab stressi

Pingest vabanemiseks ja konflikti hajutamiseks ei ole paremat viisi kui luua vastasega humoorikas side, kirjutab Your Tango. Tögamine annab lootust ja toob suhtlemises esile uue fookuse. Kergenda teravmeelustega suhteid tööl ja kodus.

Hoiab keha tervena

Südamest naermine tõstab immuunsust ning infektsioonidega võitlevate mikroobide taset, mis hoiavad haigestumast. Kõkutamise järel vallanduvad kehas endorfiinid, mis võivad ajutiselt ka valu leevendada. Lase heaolu-kemikaalid vabaks!

Kaitseb südant

Ärevus võib südamele palju kahju teha. Anna oma keha mootorile väike paus ja lõbusta end millegagi. Rõkkav naer suurendab verevoolu ning kaitseb südant kardiovaskulaarsete probleemide eest.

Tugevdab suhteid

Mänguline suhtlemine võib teha imesid ning hoida suhet erutava, värske ja muretuna. Humoorikas vaatenurk aitab lahendada erimeelsusi ning säilitada sidet kallimaga. Mis on parim ravi armastajate tüli lahendamiseks? Kõdi!

Perspektiiv

Lihtne on lasta tagasilöökidel end põrmustada ja mõelda, et elu on otsas. Kõike ei tohiks nii tõsiselt võtta. Otsi stressirohketest olukordadest huumorit, et tõsta nii enda kui kõrvalseisjate tuju. Naera enda üle, kui tunned end kehvasti.

Loo oma rõõmuallikas

Sa ei pea olema klounina sündinud, et näha elu helgemat poolt. Vaata naljafilme, mängi lastega, müra oma koeraga või hakka tegelema mingi naljaka hobiga.

Inimese enda kätes on võime parandada oma tervist ja vähendada stressi – seda kõigest ühe tundega!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles