Eesti uus innovaatiline koeratoit läheb maailma vallutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Probiootilist bakterit sisaldav uus koeratoit.
Probiootilist bakterit sisaldav uus koeratoit. Foto: Bacterfield OÜ

Eesti ettevõte Bacterfield OÜ lõi innovaatilise koeratoidu, mis sisaldab probiootilisi baktereid, ja soovib sellega pääseda kõrgetasemelise kuivtoidu müügiliidriks koduturul ning püüda arvestatavat turuosa ka mujal maailmas.

Ettevõtte loodud uudne koera kuivtoidu sari Formula ProBiotic, mida on nimetatud ka «koerte-Actimeliks», on nüüdsest saadaval ka Aphoteka ja Farmacia apteekides. Toit erineb teistest analoogidest selle poolest, et sisaldab kõrges kontsentratsioonis elusat probiootilist bakterit.

Bacterfield OÜ nõukogu esimees Vygantas Kirejevas selgitas, et kasulikke probiootilisi baktereid sisaldavate toodete tarbimine muutub arenenud maailmas järjest populaarsemaks seoses inimeste sooviga elada kauem ja tervemalt.

«Eestiski on sarnased tooted väga populaarsed, näiteks Dr. Hellus, Actimel, Activia, Gefilus keefir. Nende igapäevane tarvitamine tugevdab immuunsüsteemi ning aitab ennetada haigusi. Meie koeratoit pakub samu hüvesid inimese parimale sõbrale,» selgitas Kirejevas.

Kirejevase hinnangul hakkavad uut koeratoitu ostma eelkõige tõukoerte omanikud, sest nende toitumine ja tervis on üldjuhul omanike suurema tähelepanu all. Eestis on praegu ligi 175 000 koera, kellest 36 protsenti moodustavad tõukoerad, seega on Kirejevase hinnangul Eesti turu kohta päris suur hulk potentsiaalseid kliente.

Euroopas loodab ettevõte saavutada 3-protsendilist ning kogu maailmas viie aastaga 1-protsendilist turuosa, läbirääkimised edasimüüjatega käivad hetkel 21 Euroopa riigis.

Formula ProBiotic on esimene Bacterfield OÜ poolt Eestis välja töötatud kõrgema (super premium) klassi funktsionaalne koeratoitude sari, mille tooted sisaldavad kõrges kontsentratsioonis elus probiootilist bakterit Enterococcus faecium.

Toote valmistamise tehnoloogia on Bacterfieldi patenteeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles