Venemaa: kolmandik usaldusliinile helistajatest on koduvägivalla ohvrid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Umbes üks kolmandik Venemaal usaldustelefonile helistavatest naistest puutub igapäevaselt kokku koduvägivallaga, vahendab rahvusvaheline vägivalla ennetuskeskus «Anna» (National Centre for the Prevention of Violence).

Keskus loodi aasta tagasi naistele, kes puutuvad kokku koduvägivallaga. Neid abistab tasuta abitelefon, kirjutab RIA Novosti.

«Tuginedes ühe aasta jooksul abitelefonile registreeritud kõnedele on tuvastatud kaks põhilist probleemi. Kõige levinum probleem on kodune füüsiline vägivald, mille üle kurtis rohkem kui 30 protsenti helistajatest. Teine levinum põhjus on suhteprobleemid (20 protsenti). Enamik naisi kannatab oma mehe vägivallatsemist, et kaitsta oma perekonda,» kirjutati avalduses.

Taolisi abipalveid registreeriti eelmisel aastal üle kogu Venemaa kokku umbes 7000. Helistajatele, kes olid sattunud kriisiolukorda, soovitati kõrgelt kvalifitseeritud psühholoogide ja juristide abi.

Teabe kohaselt kannatavad perevägivalla all kõige rohkem 30-40-aastased naised, kes kuuluvad keskmise sissetulekuga leibkondadesse (30 protsenti helistajatest). Enamik neist on tunnistanud, et abikaasad on neid peksnud regulaarselt vähemalt kord või mitu korda kuus. Juhtivad piirkonnad on selles Moskva ja selle läheduses asuv Tver; Nižni Novgorod, Novosibirsk ja Sankt Peterburg.

Uuring viidi läbi Konjunktuuriinstituudi GFK-Rus abil, kes kogus tasuta usaldustelefonile helistanute kohta kirjalikku teavet.

Uuringust võttis osa 1100 naist vanuses 16-75 aastat 13 Venemaa suurlinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles