Viis keskkonnasõbralikku kingiideed emadepäevaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juba sel pühapäeval, 13. mail on emadepäev. Et muuta see päev ema jaoks eriliseks, valmista talle ise keskkonnasõbralik kingitus.

Tavaliste kingituste puhul (suur kimp lilli, pudel parfüümi, kinkekaart) kaob rõõm kiiresti. Ise tehtud kingitus teeb emale kindlasti palju rohkem rõõmu.

Viis loomingulist ja ökoloogilist kingiideed toob lugejateni Greenbusinessblog.natur.de.

Maitsetaimed

Selle asemel, et emale lõikelilli viia, mis peagi närtsivad, istuta poti sisse maitsetaimed. Iga ema rõõmustab oma väikese aianurgakese üle köögis. Värsked ürdid toovad tuppa uskumatult hea lõhna ning nendega saab ema edaspidi oma toite täiustada. Kas pole tore üllatus? Istuta taimed suuremasse potti mulla sisse. Maitsetaimedest võid istutada näiteks basiilikut, tilli, peterselli, tüümiani, sidrunmelissi.

Valmista õhtusöök

Üllata oma ema ja valmista talle kodus meeldiv mitmekäiguline õhtusöök. Kindlasti on tal selle üle vaid hea meel. Põhiline, et toidu koostisained oleksid värsked ning pärineksid kohalikelt edasimüüjatelt või oma aiast. Selline söök pakub emale tõenäoliselt kõige suuremat naudingut.

Valmista ilus ehe

Et emadepäev oleks pidulik ja emale tõeliselt meeldejääv sündmus, valmista talle ise ehted.
Kasuta ehete valmistamisel taaskasutatud looduslikke materjale nagu näiteks kuivatatud lilli, kangajääke, tükikesi villasest kampsunist, vanadest pärlitest, kettidest, sulgedest ja teistest lisanditest, mida kodus leidub. Ole loominguline! Unikaalse ehte valmistamisel on sulle abiks internet.

Looduslikud kreemid

Ema väärib parimat hoolitsust, mis pärineb puhtast loodusest. Ökokosmeetikat leiad nii poest kui apteegist. Looduslikest materjalidest on valmistatud näiteks Weleda tooted. Need annavad küpsele nahale värskuse ja kaitsevad kahjulike keskkonnamõjude eest.

Istuta puu

Tee see päev eriti meeldejäävaks ja istuta ema auks üks puu. Selle sümboli kaudu saad näidata, kui palju sa teda hindad ja armastad ning kinkida keskkonnale midagi väärtuslikku.

Imelist rohelist emadepäeva!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles