Emainstinkt lööb välja ka lasteta naistel

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Emainstinkt on looduses üks tugevamaid instinkte - Suurbritannia teadlased avastasid, et see esineb ka naistel, kellel ei ole lapsi. 

Uuringust selgus, et naised on väikeste lastega paari panduna hasartmänge mängides märgatavalt ettevaatlikumad ja võtavad väiksemaid riske, samas kui meeste riskitahet laste juuresolek ei mõjuta, vahendab ajakiri Naised.

Uuring hõlmas 80 tudengit, kes mängisid hasartmänge nii üksi kui ka koos fotol kujutatud atraktiivse mehe/naise või beebiga, kellega nad pidid juhendi järgi oma võitu jagama.

Osalejad kogusid raha, puhudes arvutiekraanil virtuaalselt täis õhupalli, mis võis igal hetkel lõhkeda. Mängijad pidid otsustama, kas puhuda palli edasi ja suurendada raha hulka, kuid riskida palli lõhkedes kogu summa kaotamisega, või lõpetada puhumine ja leppida summaga, mis juba võidetud.

Mehed riskisid kõige rohkem, kui nad olid paaris teise mehega. Ka päriselu kohta tehtud uuringud näitavad, et püsisuhtes mehed riskivad vähem, kuna neil ei ole enam vaja teiste meestega naiste tähelepanu pärast võidelda.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles