Haapsalus toimub Baltimaade esimene joogafestival

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga.
Jooga. Foto: SCANPIX

21. – 22. juulil toimub Haapsalus Baltimaade esimene joogafestival. Festivalil on ühendatud peamised joogastiilid ning parimad õpetajad nii Eestist kui ka välisriikidest. 

Lisaks joogatundidele toimuvad festivali raames erinevad toidutöötoad, praktilised loengud, turg ja kontserdid. 

Programm koosneb Haapsalu piiskopilinnuse vabaõhu pealaval toimuvatest joogatundidest, kultuurikeskusesiseruumide loengutest ja töötubadest. «Kava kokku pannes oli meie eesmärgiks pakkuda midagi kõigile külastajatele, kokku üle 25 erineva sündmuse, mõlemal festivalipäeval on programmi pikkus 12 tundi.

Tegevust jätkub nii algajatele kui ka kogenumatele, lastele, vanematele inimestele, meestele, naistele, beebiootajatele ja väikeste laste vanematele,» kommenteeris joogafestivali kava peakorraldaja Merit Raju. 

Lisaks joogateemalistele sündmustele on festivali külalistel võimalik tutvuda erinevate toidutöötubadega ning külastada hoolikalt valitud kaupmeestega/kauplejatega turgu, mis osaliselt on avatud ka linnarahvale. Müstilises väravatornis on tasuta programmi raames lühemad «joogadegustatsioonid».

Festivali peaesinejaks on rootslane Daniel Strausser, kes enamuse ajast elab Indias. Traditsiooniline yogi Daniel Strausser jagab õpetussõnu üle maailma, viies läbi töötubasid ka Kreekas, Hollandis, Tais, Rootsis, Indias, Austrias jne. 

Ta on õppinud joogat Bernaras Hindu ülikoolis ja töötanud Himaalajas joogateraapia kliinikus. Ta on ühtlasi ka õpetatud Brahmamachari (jooga-munk) ja kaks aastat nende põhimõtete järgi ka elanud. 

Danieli Strausseri tunnid on väga isikupärased, kuna tema õpetus ei ole piiratud ühegi traditsiooni, kooli ega metodoloogiaga. Selle asemel jagab ta oma tähelepanekuid elust, meditatsioonist ja joogast vastavalt õpilaste vajadustele ning võimetele.

Joogafestivali eestvedajateks on MTÜ Joogafestivali liikmed, eesotsas «Hingele pai» ja «Leia oma tee» raamatute autori ja joogatreeneri Merit Rajuga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles