Kas tasub jahtida rikkaid mehi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cosmopolitan

Öeldakse, et hea iseloom kaalub üles kopsaka pangaarve. Aga tegelikult, kas 
me oleks ikka rikka mehega õnnelikud, küsib Cosmopolitan.
 

Laura (27) unistas juba lapsena luksuslikust elust ja mehest, kes talle seda võimaldab. «Mu perekonnal olid suured majanduslikud raskused – kaotasime rahaprobleemide tõttu nii pereäri kui ka kodu. Sellest ajast teangi, kui oluline on, 
et sul oleks raha,» räägib Laura.

Ja just nii läkski – juba tema esimene poiss-sõber oli pärit rikkamast perest kui tema ning külvas neiu üle hinnaliste kingitustega. «Sellest suhtest sain n-ö hea elu maigu suhu ja see meeldis mulle väga. Jõudsin järeldusele, et minu kõrval peab alati olema selline mees, kellel on raha.»

Laura ei ole kindlasti ainus naine, kes rikkast partnerist unistab. Mõni aeg tagasi Suurbritannias läbi viidud uuring näitas, et 69 protsenti naistest oleks hea meelega koduperenaised, kui nende majanduslik olukord seda võimaldaks. Üks teine küsitlus aga väitis, et nii USAs kui ka Suurbritannias abiellus 1990ndatel ligi 40 protsenti naisi endast varakamate meestega – 1940ndatel oli see protsent poole väiksem.

Kohtingusaidi www.sugardaddie.com omanik Steven Pasternack väidab, et noorte naiste arv, kes otsivad endale rahakat kaasat, on kasvamas. «Osaliselt on see kindlasti üleüldise halva majandusliku olukorra süü, millega enamik meist on viimastel aastatel kokku puutunud.»

Teisest küljest mängib olulist rolli ka meedia, mis igapäevaselt naistele eeskujusid

loob. Võtame kas või Paris Hiltoni või õed Kardashianid – naised näevad nende pillavat elustiili ja soovivad seda ka endale.

Arukas või pinnapealne?

Uuringud näitavad, et raha ja selle kasutamine on üks peamisi teemasid, mis tekitab suhetes pingeid. Kas see tähendab seda, et me kõik peaksime otsima endale suure pangaarvega partnereid?

Relationships Australia tegevjuht Lyn Fletcher nii ei arva: «See, et oled rikas, ei tähenda, et sa raha pärast ei kakleks. Rahatülid ei teki mitte ainult, kui raha ei ole, vaid ka siis, kui tuleb otsustada, kuidas seda kulutada. Siinkohal mängivad olulist rolli juba inimesed ise.»

Fletcherit ei üllata, et väga paljud naised loodavad printsile valgel hobusel, kes tuleb ja lahendab kõik nende probleemid. «Muidugi, enda ülalpidamine on üsna raske, kuid pead keskenduma sellele, milline suhe on sulle pikemas perspektiivis kasulik. Raha ei tohiks partneri valikul päris kindlasti olla ainus määrav faktor.»

Fletcher lisab, et enamik naisi tunneks end lämmatatuna, kui neile kõike hõbekandikul kätte toodaks. «Tüdrukutele õpetatakse olema iseseisev ja eneseteadlik. Kui keegi hakkab nende eest kõike ära tegema, võib tunduda, nagu ta kontrolliks neid või ootaks selle eest mingit vastuteenet.»

Ei ole kahtlustki, et rikas partner võimaldab sulle head elu, aga 23-aastane Anna, kelle elukaaslane on investeerimispankur, hoiatab, et külluslik elu nõuab suuri ohvreid.

«Alguses oli see kõik minu jaoks justkui muinasjutt. Ta viis mind kallitele kruiisidele ning uhketesse restoranidesse. Kõik oli tõesti väga glamuurne.» Mida aeg edasi, seda suuremaks läksid Anna partneri igakuised palganumbrid, kuid seda vähem viibis mees ka kodus.

«Mõnikord kestab ta tööpäev öösel kella kolmeni ning algab jälle hommikul kell seitse. Kuigi me elame koos, näen teda väga harva ning see põhjustab suuri pingeid ja tülisid. Ma annaksin ära kogu rikkuse, kui saaks jälle oma mehega normaalselt koos olla.»

Ettevõtlik suhe

Kuigi mõnele naisele meeldib, et mees talle kõik välja teeb, leidub ka neid, kes armastavad koos töötada ühise tuleviku ja parema elu nimel. 26-aastane Kristi usub, et igaüks loob oma saatuse ise. Kristi töötab koos oma ettevõtjast mehega, et kindlustada oma perele mõnusat tulevikku.

«Mu elukaaslane on vaid 29-aastane, aga ta on käivitanud juba viis ettevõtet. Hetkel töötame koos ja meil on ühised unistused. Meile meeldib reisida ja teame, et veel viis aastat rasket tööd ning saame endale palju paremat elu lubada.»

Fletcher teab, et rikkuse majja toomine võib võtta kaua aega, seega ta soovitab valida endale partner, kes jagab sinuga samu väärtusi nii töö, karjääri, raha kui ka pereelu osas. 


«Kui paks rahakott on meeste puhul sinu prioriteet number üks, jätad sa kõrvale väga palju häid noormehi, kellega sul võiks olla imeline tulevik. Uhke tiitel ja suur pangaarve võivad tunduda ägedad küll praegu, kuid pikas perspektiivis ei pruugi selline valik õige olla.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles