Lapsevanemad tunnevad puudust harivatest lastesaadetest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik lapsevanemaid ei piiraks telerivaatamist, kui seal näidataks seebiseriaalide asemel harivaid saateid.
Enamik lapsevanemaid ei piiraks telerivaatamist, kui seal näidataks seebiseriaalide asemel harivaid saateid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Märtsis läbi viidud telerivaatamise harjumuste uuringust selgus, et enamik lapsevanemaid hindab televiisorist näidatavate haridusliku sisuga lastesaadete arvu kasinaks.

Kuigi 63 protsenti lapsevanematest usub, et teler on hea vahend lastele info edastamiseks, peab enamik lapsevanemaid televiisorit pigem meelelahutajaks kui õpetliku ja kasuliku sisuga koduelektroonikaks, teatas uuringu korraldanud Samsung Smart TV pressiesindaja vahendusel.

81 protsenti uuringus osalenutest arvas, et eelkõige on puudu lastele suunatud hariduslikust sisust. Samuti tunnistas pea 90 protsenti lapsevanematest, et kui teleris oleks võimalik kasutada spetsiaalseid haridusliku sisuga funktsioone, nagu keelte, matemaatika või ajaloo õpperakendused, ei piiraks nad laste telerikasutamise aega.

Erinevalt Lätist ja Leedust, kus kõige olulisemaks elektroonikavahendiks peetakse mobiiltelefoni, on eestlaste jaoks asendamatu tähtsusega just teler. Sealjuures soovib 69 protsenti eestlastest, et televiisor sisaldaks lastele suunatud interaktiivseid õppeprogramme ja rakendusi, mille abil saaks lapsed oma teadmisi parandada.

Samsung Smart TV uuring televiisori vaatamise harjumustest Balti riikides tehti selle aasta märtsis. Uuringu jaoks küsitleti 1500 keskmise või kõrgema sissetulekuga inimest alates 25. eluaastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles