Naistele: kümme asja, mida ei tohiks suhtes kunagi teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See lugu on neile, kes liiguvad ühest suhtest teise ja ei saa aru, miks keegi nende kõrvale pidama ei jää.

Portaalis World of Female kirjutati kümnest lihtsast reeglist, mida tasub endale kõrva taha panna. Reeglite järgimine õnne küll sajaprotsendiliselt ei taga, sest suhtes on alati kaks osapoolt, kuid nii saad kindel olla, et oled vähemasti ise õigesti käitunud.

10. Ära solvu tõe peale

Tõe kuulmine võib olla väga valus, kuid heas suhtes on see ometigi väga oluline. Kui su mees ütleb sulle, et pingutad üle, siis rahune ja proovi olukorda analüüsida. Kui ta on teinud midagi halba ja sul on õigus vihastada, siis peaksid ehk kogu suhte ümber hindama, kuid kui tal on õigus ja sa oled tühise asja tõttu ülereageerinud, peaksid rahunema ja tänama meest, et ta sinuga aus oli. Ole aus ka enda vastu.

9. Ära ole ta sõprade peale armukade

Su mees ei saa iga ärkveloldud hetke koos sinuga veeta ja usu - sa ei tahakski seda. Tema elu ulatub ka suhtest väljapoole ja ka tema vajab sõpru. Ära ärritu, kui ta tahab nendega ilma sinuta aega veeta, las tal olla see aeg.

8. Ära kisu tüli ja mossita tühiste asjade pärast

Sageli solvutakse väga rumalate asjade tõttu. Mis võib sinu meelest olla jube solvang, ei pruugi olla teise silmis sugugi suur asi. Kui tegemist ei olnud millegi olulisega, siis ei ole mõtet tühjast tüli kiskuda – see rikub mõlema tuju ja lõpuks ütlete teineteisele vihahoos asju, mida enam tagasi võtta ei saa.

Sama halb on mossitamine. Kui oled solvunud, siis ütle mehele, miks nii tunned. Ära eelda, et ta saab sellest ise aru. Naistele on korduvalt räägitud, et mehed ei ole mõtetelugejad, kuid millegipärast ei taha nad seda hästi mõista. Pead õppima enda eest seisma, kuid ilma häält tõstmata. Jää rahulikuks ja selgita talle, mis sind häirib. Kuula ka tema arvamus rahulikult ära, ja leppige olukorra lahenduses koos kokku.

7. Ära ole kunagi vajaduseta ebakindel tema tunnetes

Partneri tunnetes ei saa kunagi 100 protsenti kindel olla, sest teise pähe ei pääse ja tema mõtteid lugeda ei saa. Me sõltume oma tunnetest ja usaldusest, et see, mis teine räägib, on ka tõsi. Kui kahtlusteks ei ole mingit alust, siis ei ole sul põhjust partneri tundeid kahtluse alla seada.

6. Ära oota, et ta muudaks end sinu pärast

Kõigil on probleeme. Kui inimene tunnistab endale neid probleeme ja tõesti tahab muutuda, siis ta saab sellega ka hakkama. Kui mehel on juba sinuga kohtudes mõni halb komme, siis ära eelda, et ta sinu pärast neist loobub. Kui ta on suitsejata, siis ei jäta ta suitsetamist, kui ta seda ise teha ei taha. Lepi sellega.

5. Ära kohtle teda halvasti ja eelda, et sind paremini koheldakse

Tugevad suhted põhinevad vastastikusel austusel. Pead kohtlema oma kallimat nii, nagu tahad, et ta sindki kohtleks. Kui kohtled teda halvasti, siis ära virise, kui ta samaga vastab.

4. Ära pea viha

Suhted on keerulised. Inimesed võivad väga kergesti ühe väikese veaga oma kallimale haiget teha. Kui usud, et tal on tõesti kahju ja ta palub su andestust, siis pead vimmast lahti laskma ja õppima teda uuesti usaldama.

Inimesed teevad vigu. Kui usaldust on kord rikutud, on seda väga raske uuesti taastada. Kui usud,et su suhe on seda väärt, siis katsu üle olla. Kui aga oled enda vastu aus ja mõistad, et ei suudaks mehele petmist andestada, on targem mõelda lahkuminekule. Olles aga lubanud andestada, ei tohi sa vihasena vana valu mehele nina alla hõõruda - see ei ole aus. Annad andeks, siis jää endale ka kindlaks.

3. Ära hoia kinni sõrmusest ja paberist

Ära suru mehele abielu peale, kui ta ei ole selleks valmis. Ole aus oma eesmärkides ja pane tähele, kas ootate mõlemad suhtelt sama, kuid jäta meelde, et kedagi ei saa sundida abielluma. See tekitab vaid vastumeelsust ja lõhub teievahelist sidet. Kui oled õnnelik, siis küsi endalt, miks sul seda sõrmust ja paberit nii väga vaja on? Tõsises suhtes saab olla ka suure peota.

Nii nagu võib vastumeelsust tekitada sund, võib suhte lõhkuda ka see, kui sinu eesmärke ei võeta tõsiselt. Kui te ei soovi pikas perspektiivis sama ning partner ei ole valmis tegema kompromisse, pead hoolikalt järgi mõtlema, kas sel suhtel on tulevikku.

2. Ära jää suhtesse, kui see on sisuliselt läbi

Kui see on ilmselge, et suhe on läbi, siis jäta see. Muutused võivad tunduda väga hirmutavad, sest paljud kardavad üksi olla. Kuid kui suhe teeb sind õnnetuks, on see hullem, kui ebakindlus üksi olles. Ära raiska end mehe kõrval, keda sa ei armasta ja kes teeb sulle liiga. Hoia ennast.

1. Ära teeskle, et oled keegi, kes sa ei ole

Sinu tõeline olemus tuleb alati lõpuks esile. Kui soovid pikka ja õnnelikku suhet, siis pead näitama, milline sa tegelikult oled. See puudutab nii väikeseid asju nagu lemmikmuusika ja – filmid, kui ka elulisi otsuseid nagu elueesmärgid ja püüdlused. Mees peab teadma, kellega ta koos on.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles