Kui oluline on naistele meeste välimus?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees habet ajamas.
Mees habet ajamas. Foto: SCANPIX

Kirjutasime hiljuti naiste välimusest ja vanusest ning kui tähtis see kellelegi on. Meid hakkas aga huvitama - kas ka naised peavad meeste puhul välimust väga oluliseks või ei ole see määrav, et mees tunduks ligitõmbav. Meie küsisime, naised vastasid.

Kas mehe atraktiivsusel on Sinu arvates oluline ka tema näolapp ja lihastes keha või ei ole see oluline selleks, et mees Sulle muljet avaldaks? Mis on see, mis Sind mehe juures kõige rohkem köidab?

Mirjam (28): «Mehe juures on loomulikult oluline, et ta oleks ka ilus, aga mis on nüüd kellegi jaoks ilus? Kui ma oma meest vaatan, siis minu jaoks on tema väga ilus ja kena inimene.»

Kuigi Mirjam pidas oluliseks, et mees ei oleks paks ja lodev, pidas ta ülepumbatud muskleid samuti inetuks. «Mind häirib, kui meestel on kole istmik, mehe tagumik peaks ikka trimmis olema. Ta peab olema mehelik nii vaimult kui välimuselt, nägu korralikult raseeritud ja hügieen kõrgtasemel. See, mis vananedes hakkab toimuma, on loomulik, aga ennast pesema, kammima ja raseerima peab iga mees, igas vanuses.»

Virge (29) pidas samuti mehe välimust oluliseks ja netis, et teda köidavad kõige rohkem silmad.

Hanna (23): «Inetu mees pole iseenesest atraktiivne, aga kindlasti ei pea olema ilus, ka keskpärasus võib olla köitev. Samuti ei pea olema trimmis, aga minu käed võiksid tema selja taga kokku saada», rääkis Hanna, kes pidas kõige köitvamaks intelligentsust.

«Oluline on, et mees oleks välimuselt normaalne,» arvas Anna (32). «Mitte väga paks, peenike ega väga musklis. Juuksed korras ja riided puhtad. Enda eest peab mees ikka hoolitsema.»

Anna nentis veel, et talle ei meeldi vinnid ja suured vuntsid. «Suur habe on ka nagu mingi vanamehenässi komme, mis on rõve. Väga kole mees ka ei meeldiks, aga mingi iludus ta ka nüüd olema ei pea. Peaasi, et on puhas.»

Samas nentis naine, et kuigi talle meeldivad ilusad ja hästi lõhnavad mehed, siis palja kestaga pole midagi teha. «Mees peab ka oma vaimu eest hoolitsema, nagu naisedki.»

Kertu (31) leidis, et välimus on mingis mõttes määrav mitte ainult meeste, vaid ka üldse inimeste puhul. «Samas kehtib täiesti lause, et ilu on vaataja silmades ning mis ühele on atraktiivne, ei pruugi seda teise jaoks olla. Isiklikult minu jaoks ei pea olema klassikaliselt kena näokesega ja trimmitud kehaga - külgetõmme võib olla täiesti erineva välimusega meeste juures, seega on atraktiivsuse võti muus kui pelgalt välimuses, ka mehe hoiak ja suhtumine on need, mis määravad meeldivuse.»

Mis teeb mehe seksikaks?

«Mehe teeb seksikaks tema ise, mitte mingi näitlemine,» ütles Mirjam. «Mehe ausus ja siirus on ka oluline. Kui mees on väga enesekindel ja tunneb end oma kehas väga hästi, siis ta ongi seksikas. Õige soeng ja riietus on lihtsalt boonus sealjuures.»

Virge leidis, et mehe teeb seksikaks tema rahulik ja tasakaalukas olek, selge mõistus ja see, et ta ei suru ennast naisele peale. Seksikaks pidas naine ka seda, kui mehega koos olles tekib tunne, et mees oskab naise mõtteid lugeda.

Hanna pidas seksikaks enesekindlust. «Selleks ei pea olema Brad Pitt, et tunda end oma kehas mugavalt ja loomulikult.»

«Seksikas on lahe olemine - kui mees käitub vabalt ja on rõõmsameelne, viisakas ja viskab nalja. Ei ole vaja esineda ega suurustada,» rääkis Anna. «Mees peab olema huvitav ja laia silmaringiga. Kõige hullemad on pinnapealsed, silmakirjalikud ja kitsarinnalised mehed, kel on rämedad eelarvamused. Ja muidugi - kui mees haiseb või on räpane - see tekitab tõrget ja vastikust.»

«Seksikaks teeb mehe viisakus - nii välimuses kui käitumises; tarkus, silmad ja enesekindlus, kuid mitte suhtumine «ma-saan-kõik-mis-tahan»,» ütles Kertu.

Kui oluline on mehe vanus?

«Mõni mees ei ole noorena üldse ilus, aga vanemas eas muutub väga ilusaks ja mehelikuks,» arvas Mirjam. «Mõni mees on läbi aegade ilus ja mõni on ainult noorena ilus. See, kas vanus mängib rolli, oleneb kõik ikka elustiilist ja geenidest. Ise eelistan koos oma mehega vananeda ja kortsu minna.»

Virge ja Hanna ei pidanud vanust mehe atraktiivsuse puhul üldse oluliseks. Anna aga nentis, et kuigi talle meeldivad küpsed mehed, siis väga kortsus ja väsinud mehed talle muljet ei avalda, sest neist võib arvata, et nad joovad ja suitsetavad palju.

«Vanus määrab rolli selles mõttes, et inimese kohta peaks saama öelda juba vabalt mees, mitte poiss,» leidis Kertu.

Mida arvad meestest, kes pööravad oma välimusele väga palju tähelepanu ja käivad ka solaariumis?

«See, et mees käib näiteks solaariumis, on täiesti normaalne nähtus, aga kõike normaalsuse piirides» rääkis Mirjam. «Kerge jume teeb naha kenamaks ja väike trenn hoiab keha ja vaimu värske. Aga kui üle pingutada, siis ei ole enam nii ilus.»

Virge leidis, et see, kui mees käib kogu aeg jõusaalis ja pöörab oma välimusele suurt tähelepanu, võib olla ohu märgiks. «Kes ennast nii palju tuunib, eeldab seda ka sinult ja sa pead olema valmis samaga vastama.»

Hanna arvas, et sellised mehed vaevlevad ilmselt komplekside käes, aga sama arvas ta ka naiste kohta, kelle eesmärgiks on ainult ilus olla. «Ilmselt teeks see ka suhtlemise ebamugavaks,» lisas ta.

«Muidugi peab mees enda eest hoolitsema, aga mehed, kes on ennast liiga junniks treeninud, mulle ka ei meeldi,» selgitas Anna. «Mõõdukas trenn ja keskmiselt musklis keha on kõige parem. Ma pole veel kohanud meest, kes käiks solaariumis, aga mina seda ei poolda, ka naiste puhul mitte.»

«Ei teagi, kus on see piir, kui välimusele on pööratud üleliia tähelepanu - ilmselt solaarium mehe puhul minu jaoks oleks liig,» nentis Kertu. «Trenniskäimine pole paha, kuid ka muid huvisid võiks olla.»

Mis Sa arvad meeste riietusest: kas see mängib üldmulje puhul väga suurt rolli? Kuidas on lood stiilitundega?

«Riietus muudab inimest tegelikult palju. Kui seljas on mugavad ja sobivad, ilusti istuvad riided, siis tunneb kandja ka ennast ju väga hästi,» arvas Mirjam. «Minu arust mängib riietus suurt rolli. Tuleb kanda häid, kuid tagasihoidlikke riideid. Oleneb jälle elustiilist ja kohast, kuhu minnakse. Ei lähe ju õhtusöögile vabaaja riietes ja sporti vaatama ülikonnas.»

Virge nentis, et riietus on tema meelest väga oluline ja teda häiriks see, kui mees oleks stiilitu või räpakas.

«Peaasi, et nahktagi dressidega ei kanna,» arvas Hanna. «Taolised stiilivead häirivad väga. Kerge lohakus on aga täiesti okei.»

Anna leidis, et mees võiks kenasti riides käia. «Ei pea Hugo Bossi kandma, vaid olema stiilne ja puhas. Dressipükstega kodust ei tohiks välja minna, kui just jooksma ei lähe. Riided ei tohiks olla ka katkised ega liiga kulunud. Sellised asjad ei ole lubatud nagu tossud pintsakuga või midagi muud sellist eriti tobedat.»

Ka Kertu nentis, et riietus ja puhtus on tähtis, sest see kujundab osa esmamuljest. «Näiteks mustade küünealustega või lohakalt riides mees mulle muljet ei avaldaks. Stiilitunnetus on jälle kõigil erinev ning mõne mehe jaoks lohakas riietumine on ka omaette stiil - kindlasti leidub ka neidusid, kellele see meeldib,» leidis ta. «Kõik on suhteline.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles