Odava piima ostmine seab löögi alla Eesti piimatootmise

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatööstus.
Piimatööstus. Foto: Priit Simson
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) avalduse järgi seab olukord, kus inimesed ostavad poest alla kuuekroonise liitrihinnaga müüdavat piima, löögi alla piimatootmise püsimajäämise Eestis.

«Kilepiima liitrihind poodides ületab jaekettide omavahelise võitluse tulemusel vaevalt kuus krooni. Lihtne arvutus näitab, et nii madala hinnaga pole võimalik piima toota,» seisis organisatsiooni veebilehel.

Praegune piimahind on sisuliselt kümne aasta tagusel tasemel, mil kõikvõimalikud kulud olid mitmeid kordi madalamad.

«Tarbijad ostavad poes pahaaimamatult odavamat piima, mille tulemusena satub tõsise löögi alla piimatootmise püsimajäämine Eestis,» ennustas EPKK oma avalduses.

Organisatsiooni arvates peaks iga inimene enne odava piima ostukorvi tõstmist endalt küsima, kas peab ilmtingimata ostma odavaimaid tooteid või peaks mõtlema ka oma panusele, et vältida paljudele inimestele tööd pakkuva piimatootmise kadumist Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles