Beatrice alasti poseerimisest: kedagi ei saa selleks sundida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Modelliagentuuri Beatrice MASS Modelnet omanik Beatrice Fenice kommenteeris Naine24 palvel  tõsielusarja «Eesti Tippmodell» palja ülakehaga poseerimise juhtumit ning märkis, et modellid ei pea kunagi poolalasti poseerima vastu enda tahtmist.

Avalikkuses on kõneainet tekitanud Kanal 2 tõsielusarja «Eesti Tippmodell» viimane osa, kus osalejatel tuli poseerida palja ülakehaga. Kuigi kaamera ees neidude paljastavaid kehaosasid ei näidatud, otsustasid mõned neiud esialgu ülesandest keelduda. Kuna tegemist oli osaliselt alaealiste neidudega, pidasid paljud televaatajad nähtut ebasündsaks.

Modelliagentuuri Beatrice MASS Modelnet omanik Beatrice selgitas, et kui modelli puhul on tegemist alaealisega, siis kirjutab lepingule modelliagentuuriga alla ka üks vanematest ning kunagi ei poseeri modell vastu oma tahtmist või pildistamise tingimusi ette teadmata.

«Tänapäeva moetööstuses on see tavaline nähtus, keegi ei suhtu sellesse kui erootika valdkonda kuuluvasse. See on lihtsalt modelli ilu kasutamine toote reklaamiks,» selgitas ta.

Beatrice sõnul sõltub kõik sellest, kus kohas ja mille tarbeks poolalasti poseeritakse. «Ilutoodete puhul on maitsekas paljastus väga tavaline,» märkis Beatrice.

«Näiteks osales üks Beatrice MASS modellidest Phytomeri kehahooldusvahendite reklaamis täiesti alasti. Aastaid sai igaüks, kes tahtis, neid pilte vaadata ka Eesti apteekides. Kuid vaevalt, et keegi seda sündsusetuks pidas või isegi selle peale oleks tulnud,» lausus Beatrice.

«Mis puudutab konkreetset modellisaadet, siis tuleb meeles pidada, et tegemist on meelelahutusšõuga, kus kõik on üle võlli keeratud ja reaalsusega omab see vähe pistmist. Teisisõnu, igas agentuuris täidab modell formaalse ankeedi, mis pildistamistega ta nõustub ja millega mitte,» selgitas ta.

Beatrice väitis, et reeglina ollakse kõigega nõus, kuna see ongi modellinduse sisu. «Modellil on ilus keha ja nägu, nii ühte kui teist peab vastavalt vajadusele näitama, absurdne on mõelda vastupidi. Modell, kes keeldub maitsekalt paljastuma, on sama imelik, kui modell, kes keeldub nägu näitamast,» märkis ta.

Ta lisas, et kindlasti tuleb aru saada sellest, et tegelikult on keha intiimsem demonstreerimine väga väike osa moetööstusest, mitte modellinduse sisu. «Millegipärast tehakse sellest suur number, kuigi näiteks bikiinidest rannas ei tehta,» arutles Beatrice.

«Kui pildistamine on ette nähtud paljana või poolpaljana, siis on modell sellest teadlik juba siis, kui ta casting'ule saadetakse,» kirjeldas Beatrice tegelikkuses modellitööstuses toimuvat.

«Ei ole nii, et modell ilmub kohale ja alles siis saab ta teada, et pildistamine on vee all või alasti. Tingimused on alati ette teada ja kooskõlastatud,» selgitas ta.

Tõsielusarja puhul on teistmoodi, tõdes Beatrice. «See, mida vaatajale näidati, oli teatraalse šõu eesmärgil ja võis tunduda piinlik,» lisas Beatrice.

Ta kinnitas, et reaalse pildistamise või filmimise puhul toimub see väga piiratud osalistega (ainult tööga seotud tiim) ning seal ei ole üleliigseid silmi. «Igal juhul on poolalasti poseerimine igaühe vaba valik, kedagi sundida selleks ei saa,» rõhutas ta.

Beatrice MASS Modelneti omaniku sõnul on nende agentuuri eeskirjas punkt, mis annab modellile õiguse keelduda agentuuri pakutavast tööst, kui pakutav töö on vastuolus modelli moraali ja kõlblusnõuetega ning riivab modelli au ja väärikust.

«Usun, et ka tõsielusarja «Eesti Tippmodell» puhul on alaealistega ja nende vanematega tehtud oma kokkulepped ja nõusolekulepingud, aga tuleb arvestada sellega, et šõu on šõu,» lisas Beatrice.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles