Hõbelusika võitjad - tänavused parimad söögikohad

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Tschaikovsky
Restoran Tschaikovsky Foto: Telegraaf

Neljapäeval, 12. aprillil toimunud auhinnatseremoonial Tallinna Teletornis selgusid Hõbelusika gastronoomiakonkursi võitjad kümnes erinevas kategoorias. Parima gurmeerestorani ja parima restorani tiitlitega pärjati seejuures Tallinna restoranid Tschaikovsky ja Dominic, parima kohviku ja samaaegselt ka parima teenindusega söögikoha tiitel läks aga Pärnusse Supersakstele.
 

Hõbelusika auhind on tunnustuseks söögikohale ja märgiks kliendile heast teenindusest ja meeldivast maitseelamusest.

Kategooria «Parim gurmeerestoran» võitja on Tschaikovsky
Nominendid:
Restoran Nevskij
Restoran Ö
Kategooria «Parim restoran» võitja on Dominic
Nominendid:
Restoran Leib Resto ja Aed
Restoran Moon
Restoran Ribe
Kategooria «Parim kohvik» võitja on Supelsaksad
Nominendid:
Werner
Cafe More
Kategooria «Parim pubi» võitja on Põrgu
Nominendid:
Chicago
Amps
Kategooria «Parim rahvusrestoran» võitja on restoran Neh
Nominendid:
Trattoria La Bottega
Restoran Chedi
Kategooria «Parim pererestoran» on OKO resto
Nominendid:
Restoran Lucca
Restoran Rucola
Kategooria «Parim lounge/ vinoteek» võitja on Il Gallo Nero vinoteek
Nominendid:
Butterfly lounge
Museum lounge

Parima teenindusega söögikohaks valiti Pärnu kohvik Supelsaksad.

Parima koka tiitel omistati Allar Oeseljale restoranist Dominic.

Välja anti ka üllatusauhind, mis läks Martin Breuerile - ühele restoranide Alexander ja Neh omanikest, kes on kohtunike hinnangul tõstnud oma restoranidega Eesti restoranikultuuri taset tervikuna.

Kokku registreerus konkursile 65 söögikohta üle Eesti, kuid erinevatel põhjustel ei saanud viite restorani hinnata.

Näiteks kohtunike poolt kõrgelt hinnatud Pädaste mõisa restoranis Alexander lõppes poole hindamisperioodi pealt hooaeg ja on kevadeni suletud. Teistega võrdsetel alustel ei olnud seetõttu võimalik parimal Eesti restoranil konkursist osa võtta. Schlössle hotelli restorani Stenhus asemel on nüüdsest M.C Grill & Suite Lounge ning samuti ei olnud nende tulemused tänases hindamismetoodikas võrreldavad.

Kuigi igast kategooriast pääses lõppvooru vaid kolm, märkisid kohtunikud ära suurepärase köögiga kodurestorani MerMer, kõrgelt hinnati ka Otepää kohvikut Lumi ning Jõhvi kontserdimaja kohvikut Mozart, mis esikolmikust vaid napilt maha jäid. Teeninduse punktisummad olid keskmisest kõrgemad Tartu kohvikutes ja seda läbivalt. Tallinna restoranidest saab esile tõsta restorani Leib Resto ja Aed kõrget punktisummat teeninduses.

Kuidas Hõbelusikat saada?

Hõbelusika saamiseks peab restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega hindamisankeedid arvestavad söögikoha eripära. Kuue kuu jooksul hindavad ettevalmistuse saanud «salapärased sööjad» juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti üle Eesti.

Tegu on väga erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimestega. Konkursi korraldajad püüavad jälgida, et hindajad esindaksid läbilõiget Eesti ühiskonnast ja hindaksid just seda, mis tavatarbijale väljas söömisel oluline on.

Kõige suurem on toidule ja joogile antud punktide osakaal, sellele järgneb teenindus. Hinnatakse serveerimisoskusi, tähelepanelikkust suhtlemisel, reageerimiskiirust ja sõbralikkust. On ju teada, et hea teenindus võib muuta muidu keskpärase õhtu vägagi meeldejäävaks ning et naeratus on väärt tervet kuningriiki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles