Ida-Tallinna keskhaigla kutsub PAP-testi tegema

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla naistekliinik.
Ida-Tallinna keskhaigla naistekliinik. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ida-Tallinna keskhaigla naistekliinik teatas, et neil on pakkuda kiiresti ja kohe vabu aegu PAP-uuringutele.
 

Uuring on haigekassas kindlustatutele tasuta, tasulise teenusena maksab see 18 eurot.

PAP-test aitab varakult avastada emakakaelavähki ja vähieelseid seisundeid. Registreeri kohe lühinumbril 1900 ja saad tulla uuringule juba järgmisel nädalal!

Uuringutele oodatakse naisi vanuses 30-55.

***

PAP-test on üle maailma tunnustatud emakakaelavähi ja vähieelsete seisundite varase avastamise meetod. PAP-testiga saab avastada neid rakumuutusi emakakaelal, mis võivad viia vähi tekkeni.

Kes peaksid andma PAP-testi?

Kõik suguelu elavad naised peaksid 1-2 aastase vahega andma PAP-testi. Isegi kui naine ei ole praegu seksuaalselt aktiivne, on PAP-testi regulaarne andmine vajalik. PAP-testi võtmisega alustatakse paar aastat pärast suguelu algust ning teostatakse kuni 70. eluaastani. 

Miks peab andma PAP-analüüsi regulaarselt?

Regulaarne PAP-testi teostamine aitab ennetada emakakaelavähki. Emakakaela vähieelsed seisundid ei põhjusta muutusi enesetundes (valu, voolus suguelunditest). PAP-testi abil leitakse emakakaelal muutused enne, kui on välja kujunenud emakakaelavähk.

Allikas: emakas.ee (Terje Raud jt «Teadmisi emakakaelavähist», väljaandja Eesti Vähiliit)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles