Maxima kutsub tagasi nõuetele mittevastavad kausid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maxima

Maxima korjas müügilt ja ostab klientidelt tagasi alates möödunud aasta juunist müüdud plastkausid, mis ei vasta veterinaar- ja toiduameti teatel toiduseaduse nõuetele. Kausse saab tagastada kõikidesse Maxima kauplustesse.

Jaanuari lõpus tehti Maximale ettekirjutus antud kausside müügi peatamiseks ja turult tagasikutsumiseks. «Sellest tulenevalt on antud kausside müük peatatud ja tarbijate teavitamine kausside tagasikutsumise kohta algatatud, kasutades selleks ka meedia vahendust,» ütles veterinaar-ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Riin Sass.

Tema sõnul tuvastati plastkausside nõuetele mittevastavus rutiinse järelevalve käigus, kui müügiriiulilt kontrollimiseks võetud esemetega tehtud katsed näitasid, et nendest satub toitu lubatust rohkem plastosakesi.

Tegemist on 26-sentimeetrise diameetriga kaussidega, mida müüdi hinnaga 24,90 krooni. Kampaaniamüükide ajal oli kausi hind Maxima andmetel 11,90 ja 8,40. Kausid võivad olla erinevate illustratsioonidega.

«Selleks, et plastnõud oleksid inimese tervisele ohutud, on lubatud toiduga kokkupuutumisel nendest toitu üle kanduda ehk migreeruda väga väike kogus plastiosakesi,» selgitas Sassi.

Kui plastiosakesi on toidus lubatust rohkem, võivad need tema sõnul pideva tarbimise tulemusena hakata organismis kogunema ja aastate möödudes organismi mõjutama.

Tootjal on Sassi sõnul kohustus enne eseme turustamist kontrollida muuhulgas sellest migreeruvate plastosakeste kogust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles