Hammaste kollasust saab ennetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks ilusale naeratusele peaksid ka hambad olema terved.
Lisaks ilusale naeratusele peaksid ka hambad olema terved. Foto: SCANPIX

Hambad ei peagi olema täiesti valged, helekollane või hele punakas-kollane on hammaste loomulik värvitoon. Vananedes kipuvad aga hambad üha tumedamaks minema.

Aja jooksul hambaemail kulub ja sellesse tekivad praod, välja tuleb hamba sisemus, mis on hõredam ning võtab toidu värvi kergesti külge, kirjutab prevention.com. Värvimuutust põhjustavad näiteks kohv, tee, limonaadid, suits, happelised joogid, teatud ravimid ja rohkete pigmentainetega toidud. Mida kollasemad plekid hammastel on, seda lihtsam on neid eemaldada.

Joo kõrrega

Selleks, et vältida hammaste kollasust või kollasuse taastumist, kui oled alles lasknud neid valgendada, võiksid juua teatud jooke (kohv, limonaad ja tee) kõrrega, et vältida joogi kokkupuudet hammastega. See vähendab märgatavalt hammaste määrdumise võimalust ning need püsivad kauem ilusad.

Söö veini või kohvi järel hambaid valgendavaid toitusid

Krõmpsuvad toidud nagu õunad, seller ja porgand, puhastavad närimise ajal hambaid ning küürivad neilt aegamööda kangekaelseid plekke. Kui sööd pärast kohvijoomist õuna, siis teeb õuna kergelt happeline ja kootav kiuline viljaliha hambaid puhtamaks ja valgemaks.

Vali õige huulepulk

Huulepulgad, millel on sinakas alatoon, teevad hambad kaunimaks. Kui huulevärvis on kuldset või kollakat tooni, toob see hammaste kollasuse tugevalt esile.

Tee ise valgendaja

Kui pesed paar korda kuus oma hambaid soodast ja veest kokkusegatud pastaga, siis muudab see neid tooni või paari võrra heledamaks. Teralisus eemaldab plekid ja poleerib hambaid, kuid ei ole liiga abrasiivne, et hambaid kahjustada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles