Nõuandeid kevadiseks suurpuhastuseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadised oksad.
Kevadised oksad. Foto: SCANPIX

Kevad toob taas vajaduse suurema ja põhjalikuma kodukoristuse järele. Korralik puhastamine ja õhutamine on omamoodi rituaalne toiming, mis vahetab talvise sumbunud oleku värksema, kevadise vastu.

Kevade esimesed nädalad on suurkoristuseks kõige parem aeg, kirjutab homeandgardenideas.com.

Leia koht asjade ajutiseks hoidmiseks

Soovid ilmselt koristamise protsessi ajal lahti saada paljudest liigsetest asjadest. Otsi nende asjade jaoks eraldi koht enne, kui jõuad põhiliste toiminguteni, et saaksid neid hiljem seal sorteerida. Hea koht on näiteks garaaž või kui sul on, siis vaba tuba. Esimesena korista see ruum või ala, et saaksid pärast sinna asju järjest juurde tõsta.

Korista toa haaval

Proovi oma koristusplaan üles ehitada nii, et saaksid keskenduda korraga ühele toale. Suurpuhastus on meeskonnatöö, las pereliikmed koristavad oma tube ise. Koristamise ajal kogu kokku asjad, mis tuleks ära visata või mis tuleb ära anda, eelnevalt mainitud kohta.

Alusta ülevalt

Ära tee seda viga, et pesed põranda enne, kui oled kõrgematelt pindadelt tolmu pühkinud. Võiksid kõrgelt tolmu pühkida kõige esimesena ning liikuda järk-järgult allapoole, kus kogu tolm ja mustus on akumuleerunud. Hiljem on seda lihtne ära tõmmata või pesta.

Poleeri puidust põrandat

Täispuidust põrand nõuab enamat kui pesu. Kevad on hea aeg, mil võiksid seda korralikult poleerida, et see püsiks jätkuvalt kaunis. See annab ka hea võimaluse puhastada mööblialuseid pindu, mis jäävad tavaliselt tähelepanuta.

Talvised tekid ja talveriided

Investeeri korralikesse karpidesse ja riiulitesse, kuhu saad panna kõik esemed, mida vajad vaid teatud hooaegadel. Võiksid neid ka sildistada, et leiaksid vajadusel kõik kiiresti üles. Sinna saad panna ka talvised paksud tekid ja talvised üleriided. Pese kõik enne korralikult läbi ja pane seejärel plastikkonteineritesse. Kui riiulites on ruumi vähe, siis korralikult pakituna on ka voodialune neile esemetele heaks kohaks.

Naudi muusikat

Rütmikas muusika on kõige parem vahend selleks, et tekitada koristamistuju. Muusika taustal läheb aeg tunduvalt kiiremini ja tööd on lõbusam teha.

Pese kangad läbi

Muidugi pesed sa regulaarselt voodipesu, kuid millal sa viimati oma kardinaid pesid? Võiksid nüüd läbi pesta kõik kardinad, laualinad, pajalapid ja tekid.

Heategevus

Ära viska endale kasutuid asju niisama ära. Kindlasti leidub keegi, kes rõõmustab kasutatud riiete, mööbli või ka köögitarvete üle.

Tõsta mööblit ringi

Liigutad nagunii mööblit, et korralikult igalt poolt koristada. Miks siis mitte proovida uut ja huvitavat mööblipaigutust? Võid üllatuda, kui taaselustavalt mõjub ruumile kas või ühe mööblitüki ringitõstmine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles